iltasyazilim
FD Üye
NAR REÇELI
Malzemeler35 su bardağı taze sıkılmış nar suyu*
1 su bardağı ayıklanmış nar* 3 su bardağı (600 gram) şeker 1 adet limonun suyu
* 25 kilo nar 35 su bardağı nar suyu ve 1 su bardağı ayıklanmış nar için yeterli olacaktır 1 su bardağı ayıklanmış nar 1 adet büyük boy nara denk gelir
Yapılışı
Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun (sonradan olup olmadığını test ederken ihtiyacınız olacak)
Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın
Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin
Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve kaynama noktasına getirin
Ardından altını biraz kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin
Tepede pembe köpük biriktikçe bir kaşık yardımıyla üzerinden alıp ayrı bir kaseye aktarın
Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin
20 dakika sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir) Pişirme süresi ocağınızın ateşine göre değişiklik gösterebilir Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamak için buzluğa koyduğunuz tabağın üzerine reçel bitmeye yakın bir kaşık reçeli üzerine damlatın Çok az bekledikten sonra tabağı eğin Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başladıysa da reçeliniz oldu demektir Reçelin renginin çok fazla kararmasına izin vermeyin, soğudukça da biraz katılaşacaktır
Sterilize ettiğiniz reçel kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip kavanozun içindeki havanın tamamıyla dışarı çıktığına emin olduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin
Malzemeler35 su bardağı taze sıkılmış nar suyu*
1 su bardağı ayıklanmış nar* 3 su bardağı (600 gram) şeker 1 adet limonun suyu
* 25 kilo nar 35 su bardağı nar suyu ve 1 su bardağı ayıklanmış nar için yeterli olacaktır 1 su bardağı ayıklanmış nar 1 adet büyük boy nara denk gelir
Yapılışı
Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun (sonradan olup olmadığını test ederken ihtiyacınız olacak)
Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın
Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin
Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve kaynama noktasına getirin
Ardından altını biraz kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin
Tepede pembe köpük biriktikçe bir kaşık yardımıyla üzerinden alıp ayrı bir kaseye aktarın
Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin
20 dakika sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir) Pişirme süresi ocağınızın ateşine göre değişiklik gösterebilir Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamak için buzluğa koyduğunuz tabağın üzerine reçel bitmeye yakın bir kaşık reçeli üzerine damlatın Çok az bekledikten sonra tabağı eğin Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başladıysa da reçeliniz oldu demektir Reçelin renginin çok fazla kararmasına izin vermeyin, soğudukça da biraz katılaşacaktır
Sterilize ettiğiniz reçel kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip kavanozun içindeki havanın tamamıyla dışarı çıktığına emin olduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin