iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf(çiğ)
100 gr tereyağı
Ceviz içi
Kavrulmuş fındık
23 adet nar
Şerbet Malzemesi
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 su bardağı nar tanesi
Yarım limon suyu
Şerbetin Hazırlanması
Su, şeker ve nar tanelerini en az 20 dk kısık ateşte kaynatın
Limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatın
İçindeki kalan nar çekirdeklerini bir süzgeç yardımıyla alın ve soğumaya bırakın
Yapılışı
Kadayıfları fazla sıkıştırmadan ve havalandırarak yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine tereyağı dilimlerini serpiştirin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Pişmeye yakın dövülmüş ceviz ve fındık tanelerini serpiştirin
Fırından alın ve 20 dk soğuması bekleyin
Ilımış olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin
En son olarak nar taneleri ile süsleyerek servis yapın
Yarım kg tel kadayıf(çiğ)
100 gr tereyağı
Ceviz içi
Kavrulmuş fındık
23 adet nar
Şerbet Malzemesi
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 su bardağı nar tanesi
Yarım limon suyu
Şerbetin Hazırlanması
Su, şeker ve nar tanelerini en az 20 dk kısık ateşte kaynatın
Limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatın
İçindeki kalan nar çekirdeklerini bir süzgeç yardımıyla alın ve soğumaya bırakın
Yapılışı
Kadayıfları fazla sıkıştırmadan ve havalandırarak yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine tereyağı dilimlerini serpiştirin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Pişmeye yakın dövülmüş ceviz ve fındık tanelerini serpiştirin
Fırından alın ve 20 dk soğuması bekleyin
Ilımış olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin
En son olarak nar taneleri ile süsleyerek servis yapın