iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı ayva çekirdeği ile yapılan jöle
1 kutu krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
yarim cay bardağı seker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Nar sosu
Tarif
Tencerenin içerisine biraz süt ve nişastayı alarak ilk önce nişastayı açalım
Ardından kalan sütü yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekleyelim
Üzerine kremayı ve şekeri ekleyelim
Muhallebi kıvamını alana dek pişirelim
Ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyelim ve ocaktan indirelim
Ocaktan indirdikten sonra jöleyi muhallebiye ekleyerek ıslatılmış borcama dökelim
34 saat kadar buzdolabında dinlendirelim
Dilimleyerek ve ters çevirerek servis tabağına aldığınız tatlının üzerini nar sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 su bardağı ayva çekirdeği ile yapılan jöle
1 kutu krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
yarim cay bardağı seker
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Nar sosu
Tarif
Tencerenin içerisine biraz süt ve nişastayı alarak ilk önce nişastayı açalım
Ardından kalan sütü yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekleyelim
Üzerine kremayı ve şekeri ekleyelim
Muhallebi kıvamını alana dek pişirelim
Ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyelim ve ocaktan indirelim
Ocaktan indirdikten sonra jöleyi muhallebiye ekleyerek ıslatılmış borcama dökelim
34 saat kadar buzdolabında dinlendirelim
Dilimleyerek ve ters çevirerek servis tabağına aldığınız tatlının üzerini nar sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız