Nar ve Nar Çekirdeğinin Faydaları Saymakla Bitmiyor nar çekirdeğinin faydaları nar çekirdeği faydaları cekirdeginin faydalari Bu aralar çok pozitif nar yiyorum ve kendimde değişiklikler hissetmeye başladım meleklerimKilolarımdan nedeniyle aralıksız kabız olan ben bu günlerde coştum resmenAma narı suyunu yok de çekirdekleriyle beraber tüketiyorum oysa nar çekirdeği de asgari kendisi değin faydalıymışFarkında olmadan iyi bişey yapmışım meleklerimBol bol nar yiyin narvenarcekirdegininfaydalarisaymaklabitmiyor5c50867bde051alt 1548781175 1548781175 narvenarcekirdegininfaydalarisaymaklabitmiyor5c50867c17e69narvenarcekirdegininfaydalarisaymaklabitmiyor5c50867c17e69 narvenarcekirdegininfaydalarisaymaklabitmiyor5c50867c17e69 Nar taneleri ve suyu böylece fazla derdin devasıdır Yaz mevsiminde serin meyve suyu ya da serinletici bir kokteyl olarak tüketilen nar, sağlık bakımından da özellikle kış mevsiminde bol bol tüketilmesi gereken bir meyvedir Narın insan sağlığına olan faydalarını saymakla son vermek mümkün yok Az Daha bir ´hap´, hatta antibiyotik olan nar, bilhassa bağışıklık sistemini güçlendirerek o kadar çok hastalıktan koruyor İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, yürek sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor´ Latince adı ´Punica Granatum´ olan nar, özellikle içerdiği antioksidanlar doğruca vücudun savunma sistemini güçlendiriyor 10 bardak yeşil çaya ve 4 kadeh kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan Yapılan araştırmalarda nar suyunun deri kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu etkisinin görülmüştür Kış mevsiminde portakal, mandalina ve limonun yanı sıra narı da taze şekilde veya suyunu sıkarak tüketmek son derece kayda değer Narın en kayda değer özelliklerinden biri de genel damar sağlığını, bilhassa de kalbi koruması Damar tıkanıklıklarını geriletme özelliği yer alan nar, ´ACE´ denilen enzimi engelleyerek kan basıncı düşürücü bir etki de yapıyor Nar birçok özellikleriyle bir takım meyveleri de geride bırakıyor Mesela narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor Bütün bu özellikleriyle az daha bir ´hap´ ve doğal antibiyotik görünümünde olan nar, sofralardan kesinlikle yetersiz edilmemesi gereken meyveler arasında yer alıyor Nar suyu ayrıca damar sertliğine aleyhinde güçlü etkisi bulunan bir meşrubat olarak karşımıza çıkıyor Nar suyunun yalnızca tanelerinden değil, tüm meyveden üretilmesi, bu içeceğin antioksidan etkisinin daha da artmasına niçin oluyor Zira bu manâlı meyvenin kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içeriyor id bu nedenle ishal kesici ve kurt düşürücü özelliğe sahip bulunuyor Nar kabuğunun ekstresi ise zinde bir virüs ve mikrop öldürücü özelliği sahip Ayrıca, deri üzerinde enfeksiyon ve bere iyileştirici tesir de gösteriyor Bunların yanı sıra, meyve kabuğu ve tanelerin antioksidan ve antitümör etkileri de biliniyor´ Beslenmede yer almalı Beslenmede mutlaka yer alması gereken nar, bununla beraber güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor Yapılan araştırmalara tarafından narda, serbest radikallere karşı zinde etkisi olan çeşitli vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bulunuyor Hür radikallerle en iyi uğraş yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan dürüst besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır Bugün için bilinen en kuvvetli antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, NAcetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q10, alfa lipoik asit ve selenyumdur Nar suyu da doğal antioksidanlardan biridir Narın tanıdık bir takım faydaları: Nar suyu dişeti iltihaplarını giderir Yüksek tansiyonu düşürür Kalbimizi korur uyumlu çalışmasına yardım olur Enfeksiyona karşı gövde direncini korur ve artırır Enerji verir, yorgunluğu giderir İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara aleyhinde korur Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar İshali (diare) önler tedavide yardım sağlar Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüş sağlar Deri enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır Böbrek iltihaplarının giderilmesinde etkilidir manâlı not :Nar suyu tansiyon düşürdüğü için düşük tansiyonlu kişilerin tüketmesi sakıncalıdır Nar Çekirdeği ve Faydaları Nar Çekirdeğinin içerdiği antioksidanlar: Yaralı insan hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak kanserojen hücrelerle savaşır, yaşlanmayı geciktirici (antiaging) özelliklere sahiptir, kalp krizi riskini azaltır, kolesterolü düzenler Bağışıklık sistemini güçlendirir Menopoz sıkıntılarının üye indirilmesine tezgâhtar olur Selülit oluşumunu engeller Doğanın insanlığa hediyesi nar çekirdeğinin bilimsel çalışmalar neticesinde ortaya konulan faydalarından bazıları; Nar Çekirdeğinin Faydaları: * Zinde Antioksidandır * Yürek krizi riskini azaltır * Selülit gibi deri problemlerini çözer * Östrojen takviyesi ile menopoz dönemi sıkıntılarını giderir * Yaşlanmayı geciktirir (antiaging) * Doğum denetim hapının alt etkilerini azaltır * Kötü kolesterolü ve hipertansiyonu düşürür Nar Çekirdeğinin bilimsel referanslara dayanan faydalarından bazıları: Fena Kolesterolü ve Hipertansiyonu Düşürücü Şiddet Nar Çekirdeği, Polyhenol gibi manâlı bir antioksidant içerir Bu özelliğiyle, kötü kolesterolün (LDL) azalmasına asistan olur, hipertansiyonlu insanlarda kan basıncının düşürülmesini sağlar Bunun yanına Lipide Peroksidasyon ve ACE enzim aktivitesini de düşürür Yapılan klinik çalışmalarda iki hafta baştan başa jurnal 120 mg nar çekirdeği ekstraktı tüketen yüksek tansiyon hastalarında bu işlem sonunda sistolik kan basınçlarında % 5'lik düşüş saptama edilmiştirturkeyarenacom Selülit Gibi Deri Problemlerine Doğal Çözüm İçerdiği yüksek polyhenol (% 80) doğruca ve ellajik asit (% 40) doğru cilde parlaklık verir, ciltte yağ oluşumunu engeller İçerdiği yardımcı asitler selilüt oluşumuna engel olur Menopoz Dönemi ve Doğum Denetleme Hapı Sıkıntılarına Karşı Nar östrojen yönünden tanıdık en zengin meyvelerden biridir Yapılan laboratuar çalışmalarında Nar Çekirdeği'nin %25'inin östrojenik etki gösterdiği bulunmuştur Bu tesir menopoza girilmesini geciktirir, menopoz dönemi sıkıntılarına yardımcı olur turkeyarenacom Bilhassa birçok kadının korkusu olan, menopozun neden olduğu kemik erimesini, içerdiği elajik asit doğruca engeller ve bedene yardım, kuvvet sağlar Doğum yoklama hapı kullanımı sırasındaki ast etkileri hafifletir Cinsel Soğukluğu Giderici Yapılan bilimsel incelemeler Nar Çekirdeğinin afrodizyak etkiye sahip olduğunu saptamıştır Yüksek ölçüde östrojen içermesi sebebiyle, kandaki östrojen miktarını çoğaltarak, sağlıklı bir cinsel yaşamın kapılarını açar Gerginlik Azaltıcı Vücudumuzdaki her hücreli jurnal ortalama 10000 bağımsızlık radikalin hücumuna maruz kalır Bu saldırılar hem somut keza de zihinsel sağlığımızı tehdit eder Bu saldırılara aleyhinde antioksidan oranı yüksek besinler tüketilmelidir Organik nar çekirdeği, Portakal, greyfurt, elma, armut ve yeşil çaydan katlarca artı antioksidan içerir Zihinsel sağlığımızı korur, yatıştırıcı etkisi vardır