Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Narenciyeli unsuz kek

Narenciyeli unsuz kek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
340 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
6 büyük yumurta (oda ısısında)
1 çay kaşığı vanilya
3 greyfurt
2 portakal
100 gr frambuaz
Narenciyeli unsuz kek hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın Çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp derin bir cam kaseye alın Kaseyi içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin ve benmari usulü eritin Ocaktan alıp şekerin ¾’ünü ve tuzu ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın Diğer yanda derin bir kasede yumurtaları çırpın Yavaş yavaş şekerin kalan kısmını ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın Vanilyayı ilave edin Yavaş hareketlerle sürekli karıştırarak eritilmiş çikolatayı da ilave ederek hazırladığınız kalıba dökün Kalıbı alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve içinde su bulunan fırın tepsine yerleştirin Önceden ısıtılmış fırında 7580 dakika pişirin (kekin üzerine dokunduğunuzda parmağınız batmamalı) Fırından alıp bir ızgara telinin üzerinde soğutun Servisten önce üzerini greyfurt, portakal dilimleri ve frambuaz ile süsleyin



 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,748Kullanıcılar
muhammedst35Son üye
Üst Alt