Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nargile yasağı Geliyor

Nargile yasağı Geliyor
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
imagesnargileyasagigeliyor5ad7ac92acf8b

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdol, kapalı alanlarda nargile icilmesini yasaklayan kanun teklifi hazırladı Erdol, hazırladığı teklifin parti grubuna verdiğini, oradan onay gelince Meclis Başkanlığı'na sunulacağını soyledi Erdol, nargile salonları ile ilgili sıkıntılar yaşandığını belirterek, Tutun değil ya da meyve aroması diye nargile icilmesine devam ediliyor Teklifte, nargilenin de tutun urunu sayılmasına ilişkin bir madde vardedi Erdol, teklifin iceriğine bakılmaksızın kapalı alanda nargile icilmesini yasakladığını bildirdi Erdol, bilinen teklifle kamuoyunda tanınan firmaların kendi isimleri ile sigara cıkarması yasaklanmasının planlandığını belirten Erdol, şoyle devam etti: Bu değişikliklerin yapılması halinde Turkiye Dunya Sağlık Orgutu'nun sigara ile ilgili 7 kriterinin tamamını karşılayan ilk ulke olacak Turkiye sigara ile mucadelede dunyaya ornek ulke haline gelecek

GELENEĞİMİZ OLUR
Erdol'un sigarayla mucadele kapsamında hazırladığı yasa teklifi nargileyi de kapsayınca, İstanbul Tophane'deki nargileciler isyan etti Gecen yıl 7 Aralık'ta Tophane'de cıkan yangında buyuk hasar goren kafelerden biri olan Parma Nargile Kafe'nin işletmecisi Huseyin Turan, Nargile keyif icin iciliyor Tophane'ye ozellikle nargile icmek icin geliniyor Biz de sigara yasağına uyuyoruz Ama nargileyle sigarayı eşit goremezsiniz Nargile gunde bir defa keyif icin icilir Sigara bağımlısı ise gunde belki bir paket iciyorşeklinde konuştu Keyifli Nargile'nin işletmecisi Kamil Tulunay da Eskiden dukkanların onune tente yapıp, acık alan yaratıyorduk Ama yangından sonra dukkanların onune tente yapmamız yasaklandı Şimdi kapalı alanda nargile icilmesi de yasaklanırsa, onumuzdeki kış havalar soğuyunca artık nargile kafelerimizin kapısına kilit vurmak zorunda kalırız Osmanlı'dan gunumuze gelen geleneğimiz olurdiye konuştu Erhan Karahan ise Tophane'nin nargile mudavimlerinden Karahan, Ben sigara icmiyorum Ama her gun Tophane'ye gelip nargile iciyorum Nargile benim en buyuk keyfim Kapalı alanda yasaklanırsa ne yaparım bilmiyorumdiyerek teklife tepki gosterdi Fransa devlet televizyonu ve radyolarına İstanbul'dan calışan gazeteci Jerome Bastion, kendini tam bir nargile tutkunu olarak ifade etse de Nargile Fransa'da da kapalı alanda icilmiyor Puro, pipo, nargile, sigara kapalı alanda hep yasak Turkiye'de de boyle bir yasak gelirse, nargileciler zarar gorecek ama doğrusu kapalı alanda icilmemesi Ben de bu yasak karşısında uzuleceğim Cunku 16 yıldır Turkiye'deyim Ve neredeyse her gun Tophane'ye nargile icmeye geliyorumdedi

sabah

858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt