NASA, 2020 Mars hizmeti için çalışmalarını sürat kesmeden sürdürüyor. Ilmî çalışmaların yanında Mars vazifesinin de tanıtımını yapmaktan geri kalmayan NASA, yeni bir tanıtım kampanyası oluşturdu. Oluşturulan bu yeni tanıtım kampanyasına isteyen herkes katılabiliyor ve NASA tarafından üretilmiş olan dijital bir 'biniş kartı'na sahip oluyor. 30 Eylül 2019'a kadar dileyen herkes bu kampanyaya katılabilir.
2020 yılında hayata geçecek olan NASA'nın Mars girişimiyle birlikte gezegene gönderilecek olan kişiler, Mars üzerinde araştırmalar yapıp bu gezegende hayat belirtisi arayacaklar. İnsanlığın gayrı bir gezegene gidişinin birinci defa yaşanacağı bu tarihi olayda tüm kişilerin bir biçimde dahil olmasını isteyen NASA, böyle bir kampanya düzenlemiş durumda.
Bu tanıtım kampanyasında NASA, sizlerden birtakım malumatlar istiyor. Bu haberler isim, soyisim, posta kodu ve mail adresiniz üzere yalın haberler. Acilen akabinde da size şahsi olarak kodlanmış bir biniş kartı oluşturuyor. Bu biniş kartı, tıpkı uçaklardakine emsal bir biçimde tasarlanıyor. Hadiseye espri de katmak isteyen NASA, biniş kartı oluşturan yolculara hususî 'puan' veriyor. Bu puanlar tıpkı havayolu şirketlerinin uçuş başına verdiği mil puanlar üzere tasarlanmış. Lakin gidilen ara çok uzak olduğu için gündelik ömürde kazanılan puanlara orantıyla önemli manada yüksek.
Şayet sizler de bu tanıtım kampanyasına katılmak isterseniz, buradan ilgili internet sitesine erişebilirsiniz.
- Not: Bu kampanyanın yalnızca tanıtım gayeli yapıldığını, size verilen biniş kartının ve puanın bir geçerliliğinin olmadığını hatırlatırız.