Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nasıl bir iş istiyorsunuz?

Nasıl bir iş istiyorsunuz?
0
47

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Nasıl bir iş istiyorsunuz? İşinizi başkalaşmak mi istiyorsunuz? Yoksa bu sizin birincil iş deneyiminiz mi olacak? Peki, yeni işinizle ilgili ne gibi planlarınız var? Sağlıklı bir karar verebilmek için önce kendinize ne istediğinizi sormanız gerek Meslek hayatınızda mutlu görünmek istiyorsanız, ilk olarak kendinizle dürüst bir mülâkat yapmalısınız Daha önceki birikimlerinizi ve becerilerinizi adamakıllı sorguladıktan daha sonra, can alıcı soruyu kendinize sorabilirsiniz: Ben nasıl bir meslek istiyorum? Çoğu insan bu soruyu kendine sormaktan kaçınıyor Adaylar tam olarak ne istediklerini bilmedikleri süre işe alımlar başarısızlıkla sonuçlanabiliyor, başarılı olsa bile işe başladıktan daha sonra birtakım mutsuzluklar yaşanabiliyor Bu durum aday için olduğu değin patron için de zorluklar oluşturabiliyor Ilk iş deneyimi Laf konusu olan sizin birincil iş deneyiminizse, ilk önce hangi alanda çalışmak istediğinize karar vermelisiniz Kişisel özellikleriniz ve değerlerinizin, yetenekleriniz ve beklentilerinizin farkında olan olmalısınız Tüm bunları kavramak, sizin dürüst pozisyona başvurup başvurmadığınızı ortaya çıkaracaktır Kariyerinizi planlarken kendi istediğinizi anlamak dek sizden ne beklenileni de bilmeniz çok önemli 1549331650 1549331650 nasilbirisistiyorsunuz5c58ecc66692anasilbirisistiyorsunuz5c58ecc66692a http:web9kariyernetImagesmak457b Meslek değiştirirken Özellikle iş değişiklik yönünde düşünceleri olanların isteklerini çok daha iyi tartmaları gerekiyor Aksi takdirde elindekileri kaybedebilecekleri gibi yeni işlerinde de aradıklarını bulamayabilirler ya da aradıklarının gerçekte çok öbür şeyler olduğunu anlayabilirler Bu soruları yanıtlayın Iş ararken doğru karar verebilmek için kendinize bir takım sorular sormanız ve bunları uygunca yanıtlamanız gerekiyor Başta ne yapmak istediğinizi ortaya çıkaracak bu sorularla başlayın: Benzer alanda mı çalışmak istiyorsunuz? Daha kurumsal bir şirkette mi amaçlamak istiyorsunuz? Gelirinizi artırmak mı istiyorsunuz? Terfi mi etmek istiyorsunuz? istediğiniz ve diğer bir işte uygulamak istediğiniz yetkinlikleriniz mi var? İşinizin daha artı gelecek güvencesi sağlamasını mı istiyorsunuz? Unvan sizin için ne derece önemli? sonradan aşağıdaki sorularla nedenlerinizi değerlendirin “Neden işimi değiştirmek istiyorum? sorusuna verdiğiniz yanıtlar büyük tartı taşıyor Şimdiki işimden alabileceğim tüm tecrübeyi elde ettim Çalıştığım şirketin kültürü benim iş anlayışımla uyuşmuyor Iş tecrübemi genişletmek istiyorum Çalıştığım işte mutsuzum Terfi umudum değil Artık freelance olarak amaçlamak istiyorum Kendi işime sahip almak istiyorum Şıkları, kendi yaşamınıza ve şartlarınıza kadar daha da çoğaltabilirsiniz Manâlı olan, realist davranmanız Kararınızı değerlendirirken bir takım listeler işinizi kolaylaştırabilir İşte size birkaç liste önerisi: Şirketinizden niçin terketmek istiyorsunuz? Niçin şirketinizde kalmak istiyorsunuz? Bu listede şirketinizde kalma sebeplerinizi belirtirken meslek yerinizdeki olumlu tarafları, şirketinizin kendinizi ve işinizi geliştirmede ne gibi yardımları olduğunu da yazın Yeni işinizden beklentileriniz neler? Bu listeye “daha iyi fırsatlar ya da “ailenizle daha fazla süre geçirmenizi sağlayacak esneklikler gibi maddeler ekleyebilirsiniz Yazdıklarınızı baştan gözden geçirip siklet derecesine göre puanlamalarını yapın “Önemli değil diyorsanız 1, “Manâlı diyorsanız 2, “Çok Önemli diyorsanız 3 puan verebilirsiniz Kalma ve bölünme sebepleriniz için belirlediğiniz puanları toplayın Bölünme isteme sebepleriniz daha ağır basıyorsa buna tarafından karar verebilirsiniz Kendinizi dinleyin Yaptığınız puanlamalar ve listeler sizi yalnızca muhakkak bir noktaya değin yönlendirebilir Bazen puanlar yüksek olsa da içinizden bir ses ayrılmanızın fena olacağını da söylüyor olabilir Bunun çok olağan bir koşul olduğunu aklınızdan çıkarmayın Halk Müziği farklı yollarla karar verirler Bazıları hemencecik karar vermeyi sever, çünkü onlar için en kötüsü güvenilmez kalmaktır Fakat bu, onların bir takım koşulları gözden kaçırmasına niçin olabilir Bazıları da karar vermekten kaçınır çünkü muhakkak kararların öteki kapıları kapattığını düşünürler Bu durumda yapılacak en iyi şey, kararınızı verdikten daha sonra birkaç gün üzerinde dikkate almak Eğer kararınızla ilgili iyi hissediyorsanız, uygulamaya geçmelisiniz Ama kötü hissediyorsanız koşulları bitmiş gözden geçirmelisiniz Kararınızı paylaşın Kariyer planlarınızı değerlendirip bir karara vardıktan daha sonra bunu başkalarıyla da paylaşabilirsiniz Sektörden arkadaşlarınızla, eski iş yerinizden çalışanlarla ya da daha önce birlikte çalışmış olduğunuz yöneticilerinizle düşüncelerinizi paylaşabilir, onların görüşlerini alabilirsiniz Doğru işe karar vermenin yolu, kendinizle yapacağınız doğru bir görüşmeden geçiyor Unutmayın; ne istediğinizi bilmiyorsanız onu bulduğunuzda da fark edemeyebilirsiniz  

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt