Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nasıl Cay Demlenir

Nasıl Cay Demlenir
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Nasıl Cay Demlenir




Cay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli



Cay iyi su ile yapılır


Kirecli, madenli, klorlu su ile cay olmaz


Cayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kirec sertliğinden uzak, tatlı bir su olmalı



Porselen demlik tercih edilmeli


Madeni, hele aluminyum demlikte iyi cay olmaz



Demlik onceden ısıtılmalı



Temiz demlik icine beher bardak icin bir cay kaşığı dolusu cay konularak ılık su ile yıkanmalı



Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır


Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkac derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir



Caydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik caydanlığın uzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır


Demleme esnasında demliğin uzerine temiz bir bez konulmalıdır


Demliğin ağzı aluminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır


Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır



Cayın demlenme suresi yabancı caylarda 57 dakika Turk caylarında cayın kalitesine gore 1015 dakika arasında olmalıdır


Demleme muddeti cayın cinsine ve icenin zevkine gore değişir, aromanın tam elde edilmesi icin bu sure Turk caylarında 2025 dakikaya kadar cıkartılır, yabancı caylarda ise 1015 dakikayı aşmamalıdır



Demlenmeden sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır Dem porselen bir kaba aktarılmalıdır


Demlenen cay yarım saat icinde icilmelidir
 
858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt