Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nasrettin Hocanın Bilinmeyen Fıkraları

Nasrettin Hocanın Bilinmeyen Fıkraları
0
260

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Nasrfettin Hoca Fıkraları
Nasrettin Hocanın Komik Fıkraları

Nasrettin Hoca en buyuk halk filozofumuz ve mizah ustadımızdır Unlu fıkraları butun dunyada yaygındır, bircok dile cevrilmiştirİşte bunlardan bazıları:

Acemi Bulbul
Hoca merhum, bir gun bir bağa girer Bakar ki dallarda zerdaliler altın gibi parlıyor, şunu da yiyeğim, bunu da yiyeğim derken zerdali ağacına cıkar Tam o sırada bağın sahibi elinde sopayla gorunce ne yapsın? Başlar bulbul gibi otmeye Bağ sahibi ağacın altına gelince sorar:
Kimsin sen? Ne yapıyorsun orada?diye
Gormuyor musun?der hoca Ben bulbulum, yuvam burada
Ay, bulbul boyle mi oter?
E artık uzun etme sen de Acemi bulbul bu kadar oter işte

* Yukarıdaki fıkraların kopyalanması telif hakları gereği anonim olduğu icin serbesttir Bu maddeyi yazmamın sebebi de gercek dışı Nasrettin Hoca fıkralarının kopyala yapıştır yontemi ile gun gectikce coğalmaktadır Hic değilse doğru bilinen fıkralar coğaltılırsa yanlıştan donulmuş olur

İnanmıyorsanız Olcun

Bir gun Nasrettin Hoca'ya sorarlar:
Sence dunyanın ortası neresidir, kuzum?
Hoca da hic duşunmeden cevap verir:
Ayağımın bastığı yerdir
Fakat oradakiler inanmazlar, Amma yaptın haderler Ne malum?
Hoca icerler: Bana sordunuz, ben de soyledimdiye cevap verir İnanmıyorsanız olcun!

Eşeğin Sozu

Bir gun bir ahbabı Hoca'ya gelir İki saat icin eşeğini ister Kasabaya gitmek niyetindedir; Kasaba donuşu getiririmder Hoca bir lahza durur; Sonra vermemek icin şoyle bir şey uydurur:
Bu işini gormeyi doğrusu cok isterdim, ama yok hayvan evde, demin verdim
Tam ahbabın ayrılacağı sıra iceriden bir ses gelir; gittikce de yukselir Eşek ahırdan anıra anıra evde olduğunu bildirmektedir Bir ses ki, ne pencere kalır, ne cam Fena bozulur adam
Aşkolsun Hoca!der Evdeymiş eşek Beni kandırdın demek
Hoca kızmaktan başka yol bulamaz Bir bağırır dostuna avaz avaz
Bakın hele, nezaket var mı şunda? Sen, karşındakini ne sanıyorsun? Benim sozume inanmıyorsun da eşeğinkine mi inanıyorsun?

Peşin Para

Nasrettin Hoca'nın birine borcu varmış Epey bir zaman borcumu geri bıraktırmaya muvaffak olmuşsa da gunun birinde alacaklısı dayatmış, parayı isterim diye tutturmuş
Hocam, şu bizim parayı artık verdemiş
Hoca: Hayhaydeyip gulumsemiş Para senin, borcumu inkar etmiyorum Dur da biraz konuşalım
Adam, parasının alacağı umuduyla Nasrettin Hoca'nın anlatacaklarını dinlemeye koyulmuş Hoca eliyle bahcesinin kenarındaki kazılmış yerleri işaret ederek
Bakdemiş Şurasını goruyor musun?
Evet goruyorum
İşte oraya diken ektim
Diken mi ektin? Ne olacak o dikenler?
Baharda o dikenler cıkacak, buyuyecek; yoldan gecen koyunların tuyleri o dikenlere takılacak, ben de o yapağıları toplayacağım Eğirip iplik yapacağım O ipliği satıp elime gecen parayla sana borcumu vereceğim
Zavallı adam bu uzun hesap karşısında gulmekten kendini alamayınca Hoca, Seni koftehor senider Peşin parayı gorunce nasıl gulersin, değil mi?

858,474Konular
981,226Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt