iltasyazilim
FD Üye
Nasrettin Hocanın Fıkraları
Nasrettin Hocanın Kısa Fıkraları
Acemi Bülbül
Nasrettin Öğretmen bir gün komşusunun bahçesine girerBahçedeki armutları görünce dayanamazBir tane yer,dayanamaz bir daha,yeniden derken armut ağacına çıkıverirBaşlar yemeyeTam bu sırada bahçenin sahibi çıkagelir
Öğretmen şaşkınlıkla başlar bülbül gibi ötmeye
Bahçenin sahibi şaşkın başı dönen Hocanın olduğu ağacınyanına varıp,
Ne yapıyorsun burada diye bağırır
Öğretmen sakince cevap verir
Ben bülbülüm,yuvam da burada,der
Her Tarafta cırlak sesiyle ötmeye başlar
Bahçe sahibi öfkeyle
Bülbül böylemi öter be adam diye bağırınca,
Öğretmen
ben deneyimsiz bülbülümAncak bu kadar ötüyorum,der
Hırsız
Nasrettin öğretmen bir gün namaz kılarken evine hırsız girmiş; tam hocanın cüzdanını çalacakken Nasrettin Hoca:
Gulhü veallahü felak, arkamdaki salak, anında cüzdanımı bırak, otur da namaz kılak
Sıkarken
Nasrettin öğretmen bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuşYoldan geçen arkadaşı hocaya:
Hocam kediyi yıkama ölür
demişHoca aldırış etmemiş ve yıkamışArkadaşı dönüşte hocayı her yerde yolun kenarında görmüşKedi ölmüştü adam:
Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demişÖğretmen:
Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş
Alev Düştüğü Vakit
Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı konuk olmuşÖğretmen ona mantı pişirip getirmiş Arkadaşı telaş edip mantıyı hemencecik ağzına atınca boğazı yanmış Boğazının yandığını emin etmemek için başını tavana dürüst dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :
Hocam bu tavanı ne süre yaptınız
Öğretmen derhal :
Boğazına ateş düştüğü vakit, demiş
Farz
Nasrettin Hocanın evine 3 davetli gelmiş 3 üde birbirinden oburmuş hoca ne yemek getirdiyse sünnettir diye silip süpürmüşler
O sırada hocanın oğlu gelmiş misafirler aman ne hoş çocuk bu adı nedir diye sormuşlar
Nasrettin Öğretmen farz dır demiş
Misafirler aaa nasıl ad bu hiç böyle isim duymamıştık demiş
Nasrettin Hocada yaa sünnet diyeyimde onuda yiyinn demi demiş
Baklava
Öğretmen aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir
Öğretmen, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu
Beni ilgilendirmez!
Ama adam tepsiyi sizin eve goturuyordu
O vakit seni ilgilendirmez!
ateşle yemek yemek olmaz
bir gün nasrettin hoca arkadaşlarıyla iddaya girmiş ben karlı havada dışarıya 1 gün dururum demiş
onlar büyük bir ziyafette girmişler nasrettin öğretmen yalnızca mumu yakmış arkadaşları şaşırmış1 gün durduğuna fakat işin içinde ziyafet olunca biri mumla ısındın demişkaybetmiş iddayıdaha sonra bir aksam nasrettin hoca arkadaşlarını çağırmışişte yemek yemek yiyelim diye onlar da gelmiş nasrettin hoca karısını tembilemiş ağacın dalına yemegi asaltına mum yak demişo da yapmışişte arkadaşları beklemiş beklemiş yemek değil hani hocam yemek yemek demişler o da pişiyor demişonlarda bir bakalım nasıl pişiyor demişler o da göstermiş piştiği yeri arkadaşlarıda aman hocam yemek mumla nasıl pişer demişo da ben nasıl mumla ısiniyor dediyseniz buda böyle pişiyor demiş
Hocanın İşi
Nasrettin Hoca birgün pazarda 10 akçeye aldığı 10 odunu,
9 akçeye satıyormuş Etraftan sormuşlar: Hocam bu ne iştir hiç
böyle ticaret olur mu?
Hoca gayet sakin cevaplamış:
Olsun Önemli olan işi nasıl yaptığın değil,
insanların seni meslek yaparken görmesidir
ALLAH BİLİYOR
Nasreddin Öğretmen bir pinti tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş Nasreddin Öğretmen bayat ekmeği kadınsı kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamışEv sahibinin gözü yerinden oynamış :
Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş
Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve :
Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş
Bizde kibir değil
Nasreddin Öğretmen'ya yapilan sakalar tukenip bitmezdi Aksehir'liler bir gun Öğretmen'ya takilir ve sorarlar
Hocam senin evliyalar katinda yüce bir kisi oldugun soylenir asli var midir?
Hoca'nin boyle bir iddiasi şüphesiz yoktur fakat bir defa soruldu ya cevaplar;
Her halde oyle olmali
Boyle kisiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim!
Hoca;
Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina;
Ey ulu cinar cabuk yanima gel!
Natürel ne gelen agac var ne dışarı giden Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir Aksehir'liler;
Ne oldu Öğretmen agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce,
Hoca;
Bizde gurur yoktur, dag yurumezse abDal yurur der
Namaz
Bir gün bir nasrettin hoca ağacın altından namaz kılıyormuş allah namazlarını kabul etmesi için agaçtaki adam
Allah'ım duğalarımı kabulet demiş
Agaçtaki adam etmem
Yine demiş allahım duğalarımı kabul et demiş
Yeniden etmemm demiş
Nasrettin hoca sinirlenmiş ve etmesen etme saten abdes almamıstım demiş
ALLAHIN RAHMETİ
Yağmurlu bir günde Nasrettin Öğretmen pencereden dışarı bakarken komşusunun koşa koşa yağmurdan kaçtığını görür pencereyi açar :
Hey Ahmet Efendi, birde hacı olacaksın rahmetten kaçılır mı?, der
Zavallı adam eli mahkum sırılsıklam olur Ertesi gün hocanın komşusu hocayı yağmurdan kaçarken görür ve hocaya bir ders belirlemek ister :
Hoca Hoca dün bana diyordun bugün sen niçin rahmetten kaçıyorsun, der
Öğretmen hiç durmadan yoluna devam eder ve komşusuna şöyle der :
Ben rahmetten kaçmıyorum yalnızca allahın rahmetine basmamak için çabalıyorum
Cennet
Bir gün padişah Nasreddin Öğretmen' ya sormuş
Hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi, söyle bakayım? demiş
Hoca padişahtan korkmadan :
Cehenneme gidersiniz padişahım? demiş
Padişahın sinirden sakalları titremiş
Bu durumu görebilen Öğretmen :
Kızmayın padişahım ben gerçekten size cennete gidersiniz diyecektim lakin sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmışBu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim, demiş
Nasrettin Hoca ve Cimri
Cimri ve de manâsız boğazın biri Hocaya:
Ya Nasrettin Hoca demiş aramak parayı çok seviyorsun Acaba neden ?
Öğretmen cevabını yapıştırmış Senin gibilere yoksul olmamak için
AKLIN VARSA GÖLE KOŞ
Öğretmen, bir gün kırlardan topladığı çalı çırpıyı eşeğine yükleyip evine götürürken :
Acaba, yaş çırpı da kurusu gibi yanar mı? diye düşünür ve şeytana uyarak çakmağını çakar ve alevi çalı çırpıya dokundururAralarında kuruları da bulunan çalı çırpı hemen ateş alırEşekte bir nefret, bir acele, huzursuzluktur başlarAnıra anıra, çifte ata soy dört nala koşmağa başlarHoca da ardından olanca gücüyle bağırır :
Aklın varsa göle koş!
ÇORBA
Öğretmen'nın canı şöyle bir tarhana çorbası çekmiş
Başlamış ağzı sulana sulana hayal kurmayaO sı
rada kapı çalınmış ve komşunun oğlu
Hocam,annem hasta,bir tas çorba istiyor,demiş
Hoca,söylenmiş kendi kendine
Hey Allah'ım,bizim komşular hayalin bile koku
sunu bile alıyor!
Ya üstünde ben olsaydım
Bir gün Nasrettin Öğretmen eşeğini kaybetmiş Allah'a şükrederek eşeği arıyormuş
onu gören biri yapıyorsun diye sormuş
Hoca:
Eşeğimi arıyorum, demiş
Adam:
Peki niçin allaha şükredip duruyorsun?
Hoca:
Ya üstünde ben olsaydım!
BANA NE AD KOYARLARDI
Bir gün Nasretin Öğretmen'ya Timur :
Yahu, şu Abbasi halifelerinin her birisi birer lakab almış kimi El mutazımBillah, kimisi de El mütevekkilAllah, diye anılıyormuş Ben acaba onların zamanında hükümdar olsaydım, bana ne isim koyarlardı Öğretmen hiç çekinmeden :
Sana da NeüzzüBillah derlerdi, cevabını vermiş
Söyle Hiç Olmazsa
Hoca ormana gitmişOturmuş bir dalın üzerine, başlamış kesmeyeAşağıdan geçen bir yolcu Hoca'ya seslenmiş: Be adam! İnsan oturduğu dalı keser mi ? Şimdi düşeceksinÖğretmen adama aldırmamış; işine devam etmişAz daha sonra dal kırılmışHoca, cumburlop düşmüşDüştüğü yerden acınacak halde seslenmiş:
Düşeceğimi bildin ne vakit öleceğimi de söyle hiç olmazsa
BU NASIL NAMAZ
Nasreddin Öğretmen abdest alırken bir ayağına su yetmemişNamaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmışBunu gören camı cemaati :
Hocam bu nasıl namaz ? diye sormuş
Nasreddin Hocam :
Bir ayagı abdestsiz namaz : diye yanıt vermiş
9 akçemi 10 akçe mi
Bir gün nasreddin hoca rüyasında bir adamla konuşuyormuş adam 9 akçe diyormuşNasreddin hocada 10akçe diyormuşNasreddin öğretmen rüyadan uyanmış ellerinde hiç akçe yokGeri uykuya dalmış ve adama demiş tamam 9 akçe olsun
Tutar mı?
Hocanin cani bir gün sarma çekerAma elinde yogurt bakraçlari anasi da aglamis ne yapim ne yapim derken aklina göl gelmisGelmis gölün kenarina,atmis bakraçlari kenara çikarmis sarmis sigarasini hafif hafif demleniyorSonra ansızın bekçinin düdügünü duymus Yazık simdi yandik derken aniden atmis sarmayi bakracin içine sonrada bakraci tutmus göle dökmeye baslamisO esnada bekçide yaninda bitivermisBakmis bakmis anlamamis sonra hocaya sormus ne yapiyorsun diyeHocada görmüyor musun yogurt mayaliyorum demis bekçi kahakahalar içinde ilahi hoca koca göl hiç maya tutar mi demisHocada ya tutarsa diye yanıt vermisSonra bekçi ilahi öğretmen diyip güle güle yoluna devam etmisÖğretmen ayrıca keyfine ayrıca yogurda yanarken bekçinin arkasindan bakip simdi bu salak herkese anlatir demis
Nasrettin Hoca' nın Kabir Isteği
Öğretmen ölüm döşeğindedirEvlatlarını toplar ve derki:
Yavrum,sizden ben öldüğümde bir şey yapmanızı istiyorum
Onlarda:
Buyur babacığım
Hoca: Ben ölünce mezarımı eski enkaz bir yere yapın ve gömerken de üzerime kapayacağınız tahtaları eski ve çürük koyun kefenimide yırtık sarın,der
Çocuklarıda niçin böyle birşey istediğini sorunca
Öğretmen: Kabir melekleri geldiğinde benim sorgum yapıldı der ve azabtan kurtarırım
*
Nasrettin Hocanın Kısa Fıkraları
Acemi Bülbül
Nasrettin Öğretmen bir gün komşusunun bahçesine girerBahçedeki armutları görünce dayanamazBir tane yer,dayanamaz bir daha,yeniden derken armut ağacına çıkıverirBaşlar yemeyeTam bu sırada bahçenin sahibi çıkagelir
Öğretmen şaşkınlıkla başlar bülbül gibi ötmeye
Bahçenin sahibi şaşkın başı dönen Hocanın olduğu ağacınyanına varıp,
Ne yapıyorsun burada diye bağırır
Öğretmen sakince cevap verir
Ben bülbülüm,yuvam da burada,der
Her Tarafta cırlak sesiyle ötmeye başlar
Bahçe sahibi öfkeyle
Bülbül böylemi öter be adam diye bağırınca,
Öğretmen
ben deneyimsiz bülbülümAncak bu kadar ötüyorum,der
Hırsız
Nasrettin öğretmen bir gün namaz kılarken evine hırsız girmiş; tam hocanın cüzdanını çalacakken Nasrettin Hoca:
Gulhü veallahü felak, arkamdaki salak, anında cüzdanımı bırak, otur da namaz kılak
Sıkarken
Nasrettin öğretmen bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuşYoldan geçen arkadaşı hocaya:
Hocam kediyi yıkama ölür
demişHoca aldırış etmemiş ve yıkamışArkadaşı dönüşte hocayı her yerde yolun kenarında görmüşKedi ölmüştü adam:
Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demişÖğretmen:
Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş
Alev Düştüğü Vakit
Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı konuk olmuşÖğretmen ona mantı pişirip getirmiş Arkadaşı telaş edip mantıyı hemencecik ağzına atınca boğazı yanmış Boğazının yandığını emin etmemek için başını tavana dürüst dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :
Hocam bu tavanı ne süre yaptınız
Öğretmen derhal :
Boğazına ateş düştüğü vakit, demiş
Farz
Nasrettin Hocanın evine 3 davetli gelmiş 3 üde birbirinden oburmuş hoca ne yemek getirdiyse sünnettir diye silip süpürmüşler
O sırada hocanın oğlu gelmiş misafirler aman ne hoş çocuk bu adı nedir diye sormuşlar
Nasrettin Öğretmen farz dır demiş
Misafirler aaa nasıl ad bu hiç böyle isim duymamıştık demiş
Nasrettin Hocada yaa sünnet diyeyimde onuda yiyinn demi demiş
Baklava
Öğretmen aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir
Öğretmen, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu
Beni ilgilendirmez!
Ama adam tepsiyi sizin eve goturuyordu
O vakit seni ilgilendirmez!
ateşle yemek yemek olmaz
bir gün nasrettin hoca arkadaşlarıyla iddaya girmiş ben karlı havada dışarıya 1 gün dururum demiş
onlar büyük bir ziyafette girmişler nasrettin öğretmen yalnızca mumu yakmış arkadaşları şaşırmış1 gün durduğuna fakat işin içinde ziyafet olunca biri mumla ısındın demişkaybetmiş iddayıdaha sonra bir aksam nasrettin hoca arkadaşlarını çağırmışişte yemek yemek yiyelim diye onlar da gelmiş nasrettin hoca karısını tembilemiş ağacın dalına yemegi asaltına mum yak demişo da yapmışişte arkadaşları beklemiş beklemiş yemek değil hani hocam yemek yemek demişler o da pişiyor demişonlarda bir bakalım nasıl pişiyor demişler o da göstermiş piştiği yeri arkadaşlarıda aman hocam yemek mumla nasıl pişer demişo da ben nasıl mumla ısiniyor dediyseniz buda böyle pişiyor demiş
Hocanın İşi
Nasrettin Hoca birgün pazarda 10 akçeye aldığı 10 odunu,
9 akçeye satıyormuş Etraftan sormuşlar: Hocam bu ne iştir hiç
böyle ticaret olur mu?
Hoca gayet sakin cevaplamış:
Olsun Önemli olan işi nasıl yaptığın değil,
insanların seni meslek yaparken görmesidir
ALLAH BİLİYOR
Nasreddin Öğretmen bir pinti tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş Nasreddin Öğretmen bayat ekmeği kadınsı kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamışEv sahibinin gözü yerinden oynamış :
Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş
Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve :
Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş
Bizde kibir değil
Nasreddin Öğretmen'ya yapilan sakalar tukenip bitmezdi Aksehir'liler bir gun Öğretmen'ya takilir ve sorarlar
Hocam senin evliyalar katinda yüce bir kisi oldugun soylenir asli var midir?
Hoca'nin boyle bir iddiasi şüphesiz yoktur fakat bir defa soruldu ya cevaplar;
Her halde oyle olmali
Boyle kisiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim!
Hoca;
Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina;
Ey ulu cinar cabuk yanima gel!
Natürel ne gelen agac var ne dışarı giden Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir Aksehir'liler;
Ne oldu Öğretmen agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce,
Hoca;
Bizde gurur yoktur, dag yurumezse abDal yurur der
Namaz
Bir gün bir nasrettin hoca ağacın altından namaz kılıyormuş allah namazlarını kabul etmesi için agaçtaki adam
Allah'ım duğalarımı kabulet demiş
Agaçtaki adam etmem
Yine demiş allahım duğalarımı kabul et demiş
Yeniden etmemm demiş
Nasrettin hoca sinirlenmiş ve etmesen etme saten abdes almamıstım demiş
ALLAHIN RAHMETİ
Yağmurlu bir günde Nasrettin Öğretmen pencereden dışarı bakarken komşusunun koşa koşa yağmurdan kaçtığını görür pencereyi açar :
Hey Ahmet Efendi, birde hacı olacaksın rahmetten kaçılır mı?, der
Zavallı adam eli mahkum sırılsıklam olur Ertesi gün hocanın komşusu hocayı yağmurdan kaçarken görür ve hocaya bir ders belirlemek ister :
Hoca Hoca dün bana diyordun bugün sen niçin rahmetten kaçıyorsun, der
Öğretmen hiç durmadan yoluna devam eder ve komşusuna şöyle der :
Ben rahmetten kaçmıyorum yalnızca allahın rahmetine basmamak için çabalıyorum
Cennet
Bir gün padişah Nasreddin Öğretmen' ya sormuş
Hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi, söyle bakayım? demiş
Hoca padişahtan korkmadan :
Cehenneme gidersiniz padişahım? demiş
Padişahın sinirden sakalları titremiş
Bu durumu görebilen Öğretmen :
Kızmayın padişahım ben gerçekten size cennete gidersiniz diyecektim lakin sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmışBu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim, demiş
Nasrettin Hoca ve Cimri
Cimri ve de manâsız boğazın biri Hocaya:
Ya Nasrettin Hoca demiş aramak parayı çok seviyorsun Acaba neden ?
Öğretmen cevabını yapıştırmış Senin gibilere yoksul olmamak için
AKLIN VARSA GÖLE KOŞ
Öğretmen, bir gün kırlardan topladığı çalı çırpıyı eşeğine yükleyip evine götürürken :
Acaba, yaş çırpı da kurusu gibi yanar mı? diye düşünür ve şeytana uyarak çakmağını çakar ve alevi çalı çırpıya dokundururAralarında kuruları da bulunan çalı çırpı hemen ateş alırEşekte bir nefret, bir acele, huzursuzluktur başlarAnıra anıra, çifte ata soy dört nala koşmağa başlarHoca da ardından olanca gücüyle bağırır :
Aklın varsa göle koş!
ÇORBA
Öğretmen'nın canı şöyle bir tarhana çorbası çekmiş
Başlamış ağzı sulana sulana hayal kurmayaO sı
rada kapı çalınmış ve komşunun oğlu
Hocam,annem hasta,bir tas çorba istiyor,demiş
Hoca,söylenmiş kendi kendine
Hey Allah'ım,bizim komşular hayalin bile koku
sunu bile alıyor!
Ya üstünde ben olsaydım
Bir gün Nasrettin Öğretmen eşeğini kaybetmiş Allah'a şükrederek eşeği arıyormuş
onu gören biri yapıyorsun diye sormuş
Hoca:
Eşeğimi arıyorum, demiş
Adam:
Peki niçin allaha şükredip duruyorsun?
Hoca:
Ya üstünde ben olsaydım!
BANA NE AD KOYARLARDI
Bir gün Nasretin Öğretmen'ya Timur :
Yahu, şu Abbasi halifelerinin her birisi birer lakab almış kimi El mutazımBillah, kimisi de El mütevekkilAllah, diye anılıyormuş Ben acaba onların zamanında hükümdar olsaydım, bana ne isim koyarlardı Öğretmen hiç çekinmeden :
Sana da NeüzzüBillah derlerdi, cevabını vermiş
Söyle Hiç Olmazsa
Hoca ormana gitmişOturmuş bir dalın üzerine, başlamış kesmeyeAşağıdan geçen bir yolcu Hoca'ya seslenmiş: Be adam! İnsan oturduğu dalı keser mi ? Şimdi düşeceksinÖğretmen adama aldırmamış; işine devam etmişAz daha sonra dal kırılmışHoca, cumburlop düşmüşDüştüğü yerden acınacak halde seslenmiş:
Düşeceğimi bildin ne vakit öleceğimi de söyle hiç olmazsa
BU NASIL NAMAZ
Nasreddin Öğretmen abdest alırken bir ayağına su yetmemişNamaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmışBunu gören camı cemaati :
Hocam bu nasıl namaz ? diye sormuş
Nasreddin Hocam :
Bir ayagı abdestsiz namaz : diye yanıt vermiş
9 akçemi 10 akçe mi
Bir gün nasreddin hoca rüyasında bir adamla konuşuyormuş adam 9 akçe diyormuşNasreddin hocada 10akçe diyormuşNasreddin öğretmen rüyadan uyanmış ellerinde hiç akçe yokGeri uykuya dalmış ve adama demiş tamam 9 akçe olsun
Tutar mı?
Hocanin cani bir gün sarma çekerAma elinde yogurt bakraçlari anasi da aglamis ne yapim ne yapim derken aklina göl gelmisGelmis gölün kenarina,atmis bakraçlari kenara çikarmis sarmis sigarasini hafif hafif demleniyorSonra ansızın bekçinin düdügünü duymus Yazık simdi yandik derken aniden atmis sarmayi bakracin içine sonrada bakraci tutmus göle dökmeye baslamisO esnada bekçide yaninda bitivermisBakmis bakmis anlamamis sonra hocaya sormus ne yapiyorsun diyeHocada görmüyor musun yogurt mayaliyorum demis bekçi kahakahalar içinde ilahi hoca koca göl hiç maya tutar mi demisHocada ya tutarsa diye yanıt vermisSonra bekçi ilahi öğretmen diyip güle güle yoluna devam etmisÖğretmen ayrıca keyfine ayrıca yogurda yanarken bekçinin arkasindan bakip simdi bu salak herkese anlatir demis
Nasrettin Hoca' nın Kabir Isteği
Öğretmen ölüm döşeğindedirEvlatlarını toplar ve derki:
Yavrum,sizden ben öldüğümde bir şey yapmanızı istiyorum
Onlarda:
Buyur babacığım
Hoca: Ben ölünce mezarımı eski enkaz bir yere yapın ve gömerken de üzerime kapayacağınız tahtaları eski ve çürük koyun kefenimide yırtık sarın,der
Çocuklarıda niçin böyle birşey istediğini sorunca
Öğretmen: Kabir melekleri geldiğinde benim sorgum yapıldı der ve azabtan kurtarırım
*