iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı un
½ su bardağından biraz fazla nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çok iyi çırpılır Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir, kabarıklığını söndürmemeye özen göstererek tüm malzeme birbirine yedirilir Tabanına yağlı kağıt serilmiş, büyük boy kelepçeli kalıba dökülen malzeme önceden 175 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir Kürdan testi ile piştiği emin olunan pandispanya fırından çıkarılarak tel üzerinde soğumaya bırakılır
Krema için:
3 adet yumurta (sadece sarıları)
250 gr süt3 yemek kaşığı tepeleme tozşeker2 yemek kaşığı tepeleme un1 tatlı kaşığı nişasta12 paket vanilya
12 paket hazırlanmış kremşanti
Krema için gereken tüm malzeme (kremşanti hariç) bir tencerede muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kremşanti ile karıştırılır
Bademli katman için:
1 kaşık un
1 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 yemek kaşığı tepeleme badem unu
Yumurta beyazı köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır Tozşeker eklenir ve karıştırmaya devam edilir Son olarak badem unu, pudra şekeri ve un elenerek eklenir Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir Karışım kaşık yardımıyla tepsiye dökülür Yuvarlak olması için kenarları düzeltilir Önceden ısıtılmış 140 derece fırında yarım saate yakın pişirilir
Pastanın hazırlanması:
İki eşit parçaya bölünmüş ve içi şekerli süt ile ıslatılmış pandispanya katlarında biri servis tabağına yerleştirilir Üzerine kremanın yarısı dökülür Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar ve file badem ile kaplanır Bunun da üzerine badem katmanı yerşeltirilir Kremanın kalanı sürülür ve diğer pandispanya katı kapatılır Etrafı kremşanti ile süslendikten sonra buzdolabında bir gece bekletilir
Alıntıdır
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1su bardağı tozşeker
1su bardağı un
½ su bardağından biraz fazla nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çok iyi çırpılır Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir, kabarıklığını söndürmemeye özen göstererek tüm malzeme birbirine yedirilir Tabanına yağlı kağıt serilmiş, büyük boy kelepçeli kalıba dökülen malzeme önceden 175 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir Kürdan testi ile piştiği emin olunan pandispanya fırından çıkarılarak tel üzerinde soğumaya bırakılır
Krema için:
3 adet yumurta (sadece sarıları)
250 gr süt3 yemek kaşığı tepeleme tozşeker2 yemek kaşığı tepeleme un1 tatlı kaşığı nişasta12 paket vanilya
12 paket hazırlanmış kremşanti
Krema için gereken tüm malzeme (kremşanti hariç) bir tencerede muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir Soğuduktan sonra kremşanti ile karıştırılır
Bademli katman için:
1 kaşık un
1 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 yemek kaşığı tepeleme badem unu
Yumurta beyazı köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır Tozşeker eklenir ve karıştırmaya devam edilir Son olarak badem unu, pudra şekeri ve un elenerek eklenir Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir Karışım kaşık yardımıyla tepsiye dökülür Yuvarlak olması için kenarları düzeltilir Önceden ısıtılmış 140 derece fırında yarım saate yakın pişirilir
Pastanın hazırlanması:
İki eşit parçaya bölünmüş ve içi şekerli süt ile ıslatılmış pandispanya katlarında biri servis tabağına yerleştirilir Üzerine kremanın yarısı dökülür Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar ve file badem ile kaplanır Bunun da üzerine badem katmanı yerşeltirilir Kremanın kalanı sürülür ve diğer pandispanya katı kapatılır Etrafı kremşanti ile süslendikten sonra buzdolabında bir gece bekletilir
Alıntıdır