Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nazım Hikmet Ran Sozleri

Nazım Hikmet Ran Sozleri
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Nazım Hikmet Ran guzel Sozleri
Nazım Hikmet Sozleri

Nazım Hikmet Ran Sozleri

Hic olmazsa hıncımı boyle alırım dedim, Yola mağrur uzanan golgesini ciğnedim Hoş geldin! Biz bıraktığın gibiyiz Ustalaştık biraz daha taşı kırmakta,dostu duşmandan ayırmakta Ne kotudur insanın aklıyla yureği arasında caresiz kalması Ne kotudur ona an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması ! Pişman değilim! Sadece don bak arkana; ne icin, nelerden vazgectin? Neler dururken, sen neyi sectin Ne ben sana kızarım, Ne de zatın zahmet edip bana kussun Artık seninle biz, Duşman bile değiliz Benim sevdasında bencil; ama yureğinde sağlam sevdiğim Aklıma gelişini seveyim: ne guzel darma duman ediyorsun beni Buyuk insanlığın toprağında golge yok,sokağında fener,penceresinde cam,ama umudu var buyuk insanlığın,umutsuz yaşanmıyor Kimi insan otların kimi insan balıkların ceşidini bilir ben ayrılıkların Kimi insan ezbere sayar yıldızların adını ben hasretlerin Ben hem kendimden bahseden şiirler yazmak istiyorum, hem bir tek insana, hem milyonlara seslenen şiirler Sen benim sarhoşluğumsun, ne ayıldım, ne ayılabilirim, ne ayılmak isterim! Ozledin, ictin, ağladın, guldun, şarkılar soyledin, şiirler yazdın Peki o ne yaptı ? deme Herkes kendinden sorumludur aşkta Bir guluşun ateşiyle yakmasını biliriz olumun onunde sigaramızı Hicbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu Bilmezden gelişim, aptala yatışım kaybetme korkumdan değil; karşımdakilerin yalan soyleme potansiyellerine olan merakımdandır Belki ben sana sevmeyi oğretemem , Ama sen de bana , unutmayı oğretmezsin Belki ben sana kavuşmayı oğretemem, Ama sen de bana , ayrılığı oğretemezsin Yani, oylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin Hem de oyle cocuklara falan kalır diye değil,Olmekten korktuğun halde olume inanmadığın icin Gelinler aynada sacını tarar, aynanın icinde birini arar Elbet boyle sizi de aradılar Gelinlere kıymayın efendiler Geliyorum dedi Benden bile kovdum beni Ama ne o geldi ne de kovduğum ben geldi geri Sensizdim bir de bensiz bıraktın beni Sevdiğin muddetce ve sevebildiğin kadar, Sevdiğine her şeyini verdiğin muddetce ve verebildiğin kadar gencsin Gokyuzunde atomlu tek bulut kalmayıncaya kadar, malı mulku, aklı fikri, canı neyi varsa verebilmeli buyuk hurriyete şiirlerimiz Biz; ince bel, ela goz, sutun bacak icin sevmedik guzelim Gumbur gumbur bir yurek diledik kavgamızda Arkadaşlık ağaca benzer,kurudu mu bir daha yeşermez İnsanların kanatları yok,insanların kanatları yureklerinde icimde ikinci bir insan gibidir seni sevmek saadeti sende, ben, imkansızlığı seviyorum, fakat asla umutsuzluğu değil Ya olu yıldızlara gotureceğiz hayatı,ya da olum inecek yeryuzune Yaşamak bir ağac gibi tek ve hur ve bir orman gibi kardeşcesine En fazla bir yıl surer yirminci asırlarda olum acısı Duşmana inat birgun daha fazla yaşayacaksın Gokyuzunu başımın ustunde gormek bana yasak Olum kendinden once bana yalnızlığını yolladı Gectim putların ormanından baltalayarak, ne de kolay yıkılıyorlardı Kim bilir Masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figuranı olmaya gitmiştir belki de Benim gonlum bir kartaldır İcimde mis kokulu kızıl bir gul gibi duruyor zaman Mesele esir duşmekte değil,teslim olmamakta butun mesele Dost uğrunda olmek kolay, fakat uğrunda olunecek dostu bulmak zordur Cebimde yoktu ! Yureğimden verdim O bensizliği goze aldysa, Ben onsuzluktan birşey kaybetmem Yurekli bir kadının başı, yureksiz bir erkeğin omuzuna ağır gelir! İnsαn birisiyle yαşlαnmαlı, Birisi yuzunden değil! Yaşamak umitli bir iştir, sevgilimYaşamak: Seni sevmek gibi ciddi bir iştir Biz başka severdik O yuzden başka sevemedik Bence Sen De Şimdi Herkes Gibisin Pişman değilim yaşadıklarımdan, Ofkem belki de yaşayamadıklarımdan Aşk, bazen gitmekle kalmak arasında verdiğin en buyuk savaştır Sevmeyenin aklı, gercekten sevenin kalbi kazanır bu savaşı Busbutun unuttum seni eminim, Maziye karıştı şimdi yeminim, Kalbimde senin icin yok bile kinim, Bence sen de şimdi herkes gibisin Sevmek, Sevdiğin kişiyle birlikte olmak değildir unutma! Cunku aşk; onunla yaşamak değil, onu yaşamaktır aslında kimselere anlatamadım kendime bile ola ki ağzımdan kacırır, bir daha tutamam seni Kadınlarımızın yuzu acılarımızın kitabıdır Acılarımız, ayıplarımız ve doktuğumuz kan karasabanlar gibi cizer kadınların yuzunu Aşkın bu denli sıradan olmadığına inanıyorum ben Once sıradanları yaşayacaksın ki, gercek olanı anlayabilesin Yapraklara dallara, yeşillere, allara, Nice nice yıllara gulum, nice nice yıllara Yaprak dala, al yeşile yaraşır, Gayrı bundan boyle vermem seni ellere Sebebi ne seni bir bıcak yarası gibi hatırlamamın? Sen boyle uzakken senin sesini duyup, yerimden fırlamamın sebebi ne? Bir meltem olacak ruzgarım dahi kalmadı benim Dağlara carptım her esişimde Yollara kufrettim her gidişinde Onemli olan zamana bırakmak değil, Zamanla bırakmamaktır Buyuk bir hayal kırıklığı yaşayıp ben artık kimseyi sevemem deme! Unutma ki, en guzel cicekler mezarlıklarda yetişir İnsanlar işine gelince değil de vicdanına değince iyilik yapsalardı; bugun cıkar ilişkileri değil, gercek sevdalar yaşanırdı ! Benim kelime hazinem cok geniştir, derdim Senin bir kelimene yetemedim ; Git, ne demekti sevgilim ? Yolunu beklerken daha dun gece, kacıyorum bugun senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice; anladım ki sen de herkes gibisin! Artık şaşırtmıyor beni dostun kahpeliği, elimi sıkarken sapladığı bıcakNafile, artık kışkırtamıyor beni duşman Birgun bensizlik calar kapını Benli dunleri duşunur, avunursun Sanma ki yalanlar icinde, ben gibi bir doğru bulursun Bazen onemli olmamalı gidecek olan yada gelmeyen Cunku bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden Korkma bana aşık olmaktan ya da cekip gitmekten Cunku kalbimdeki hicbir cesedi sahipsiz bırakmadım ben Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği sectin Karar senin Her gelen sevmez ve hicbir seven gitmez unutma Bil ki; Giden donuyorsa sevdiğinden değil, kaybettiğindendir aslında! Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması 'Ben' deyip susması, 'Sen' deyip ağlamaklı kalması Ne kadar seviyorsun dersen ; o kadar işte Tavanı kadar sokağın ve dibi kadar cehennemin Doğuşebilirim, doğru bulduğum, haklı bulduğum, guzel bulduğum herşey icin, herkes icin, yaşım başım buna engel değil Korkma giderken 'b'yi alıyorum, Gerisini sana bırakıyorum Nede olsa sen bitirdin bizi Oyleyse sende kalmalı 'izi' Kelebek misalidir aşk; Anlamayana omru gunluk, Anlayana bir omurluk! Neleri alıp goturmedi benden ayrılık ; kilometrelerle umut , tonlarla keder, taradığım saclar, sıktığım eller Ve sana soylemek istediğim en guzel soz: henuz soylememiş olduğum sozdur Koşuyor altı yaşında bir oğlan, ucurtması geciyor ağaclardan, siz de boyle koşmuştunuz bir zaman Cocuklara kıymayın efendiler durup dururken hic bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım gune ve her seferinde sen cıkıyorsun suyun yuzune Evet Belki umudum kalmadı geleceğimden; ama asla pişman değilim gecmişimden Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye İşte ben onlardan değilim Ben sensiz de yaşarım; Ama seninle bir başka yaşarım Vicdanla birlikte, şeref ararım ben sevdiklerimde Her zaman doğru değildir elbet secimlerim; Zaman gelir, şerefsizleride severim Ellerine dokunmak isterim, dokunamam arkasından camın Ben bir şaşkın seyircisiyim gulum, alacakaranlığımda oynadığım dramın İnsan ya hayrandır sana, ya duşman Ya hic yokmuşsun gibi unutulursun, yada bir dakika bile cıkmazsın akıldan Hapşurduğumda; cok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke Bende; sende gor değilde, emrin olur deseydim sessizce

alıntı

858,474Konular
981,218Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt