Müzikle ilgili hususlar, işlemekle bitmez. Bunlardan en değerlisi de herhalde müziklerde bölge alan kelamlar. Münhasıran bizim müziklerde geçen erotik kelamlar, kişisi uzun uzun düşündürecek cinsten. Kimisi hayli gözü pek, kimisi de dolaylı yoldan anlatmış demek istediklerini. Biz yalnızca şimdilik bir kısmını listeledik ancak elbette dahası da var...
1. "İçine girdiğin küçük kaygan deliği, yeni ve büyük bir yerküre mı sandın?"
Şebnem Ferah'ın "Ben Müziğimi Söylerken" isimli müziğinde geçen kelam, gördüğünüz üzere icmale çok örtülü. Bir aldatma hikayesinden sonra yazdığı hırslı laflar bunlar. Kiminle aldatıldığını da biraz interneti karıştıranlar bilecektir.
2. "Malımı al mülkümü al, olsa gel samur kürkümü al. Mekanımı yurdumu uykumu, tende en kuytumu al "
"Malımı al mülkümü al, olsa gel samur kürkümü al" diye başlayan nakaratta geçen Minik Serçe lafı. Şayet pankreastan bahsetmiyorsa daima birlikte gerçek şeyi anlıyoruz demektir.
3. "Bu gecenin hatrına, giriver koynuma, sana yapacaklarım var"
Şayet sevgilisinin sırtından şişe çekmeyecekse herhalde Seren Serengil'in yapacakları çok belirli. İnsan bu türlü dürüst teklifler önünde ne yapacağını şaşırıyor..
4. "Pantolonunu sevdim, çıkar onu bebeğim, haydi gel bize gidelim"
Gökhan Tepe'nin sıralama yaparken kaydırma yaptığı müzik. Sevgilisinden pantolonunu çıkartmasını istemesindeki sebebi anlıyoruz ancak kız pantolonu çıkarttıktan sonra haneye gitmeyi teklif etmesi biraz düşündürücü.
5. "O artık er, canı neler velev, uykuda mevlam beni ona göster"
Ere gitmesek bile gidenlerin en çok mahrum kaldığı şeyleri hepimiz çok güzel biliyoruz. Tuğba Ekinci de bu meseleye eğilen bir müzik yaptı devrinde ve sevgilisinin en azından hayalinde isteklerini mekanına getirmeyi temenni etti. Hiçbi şey değil de, adama yazık...
6. "Sarı şekerim haydi bize gidelim, bana şekerini ver"
Usta müzisyen Kayahan'ın, her müziği birbirinden hoş. Lakin birtakım laflarında de metaforları kullanmayı ihmal etmediğini düşünüyoruz.
7. "Aksın bacaklarından oluk oluk, milyonlarca doğmayacak çocuklarım"
Evet, lafları duyunca velev istemez Teoman'ın hanesindeki banyoya giriş yapmış bulunuyoruz. Vukuatın sonucundan neredeyse tüm detaylara hakim oluyoruz. Sizi de sıkıntı durumda bıraktık, kusura bakmayın arkadaşlar...
8. "Bi sıklık yapsana, gece benle kalsana, kitabına uydur gel uysa da uymasa da. Çekeceğin var elimden, alacaklıyım teninden, ne dediğimi anladın sen acil durum uyansana!"
Sizin de varsayım ettiğiniz üzere uzun mühlet yalnız kalmış bir erkek bireyin haykırışlarına tanık oluyoruz. Sevgili Murat Dalkılıç, sevgilisini uyandıracak kadar güçlükle durumda kalmış. Hiç kimse bu türlü bir duruma düşmez umuyoruz ki...
9. "Ölür müsün be sevgili, azıcık ucundan versen"
Müziğin teması şu laflarda aslında:
"Bir defa gördüm ya seni mekanımda hiç duramam , bir defa güldün ya hani o gülüşü unutamam" Yani içinden "gönlünü" ya da "kalbini" diye geçip durumu kurtaracak bir söz de yok.
10. "Bandıra bandıra ye beni hiç doyamazsın tadıma"
Yoncimik'in divane müziği, tam bir sevgiliyi çıldırtmalık kelamlar içeriyor. Lakin lafların sahibi Mustafa Sandal. Yani bandıra bandıra yenilmesini istenen kişi aslında büsbütün Musti.
11. "Seher vakti bir telaş var art bahçemde, misafire hazırlık var sırça köşkümde"
Bu kelamlar aslında gayri sıraladığımız müziklere nazaran biraz farklı. Tez edilene nazaran burda metaforik olarak anal seksten bahsedilmiş. Yani yıllardır internet camiasında dolaşan bir argüman ancak elbette gerçeğini bizim bilmemiz mümkün değil.
12. "Avuçların yanacak, vücudum çırılçıplak. Bu gece ateşim vücudunda yanacak. Sıcak çok sıcak, sıcak daha da sıcak olacak"
Herhalde daha detay bilmemize gerek yok. Sağolsun Emre Altuğ, gece neler yaşayacağını bize ayrıntısına kadar anlatmış. Müzik şu an ana haber bültenlerinin hava durumu haberlerine fon müziği olarak kaldı.
13. "Utanmak istiyorum kelamlarından, seviş benimle, savaş benimle. Karışalım birbirimize, hiç nokta koyma geceye"
Müziğin ismi zati "Seviş Benimle". O yüzden gereksiz okumlama yapmanın vakit kaybı olacağını düşünüyoruz.
14. "Hırkanı çıkarayım ellerimle, kan ter içinde camlarda buhar, dokunsun her alanıma ten kokun"
Müziğin ismi "Uff". Hırkanın coşturduğu vücutları ve libidoya olan tesirini anlatan bir müzik.
15. "Kulağımdan öp beni, gıdıklanayım, hoşnut kalayım"
Sinan Özen'in erojen yerlerine dikkat çektiği bu müzik, sanatkarın "Islak Islak" albümünde bulunuyor. İnsan nitekim de hayret ediyor...