Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ne kadar yesem de kilo alamıyorum

Ne kadar yesem de kilo alamıyorum
0
115

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
106171.jpg
106171.jpg
Her ne kadar kilo vermek sıkıntı görünse de aslındakilo alamamak da kavi bir süreçtir. Şayet etrafınızda “çok çokça yiyorum ancak kilo alamıyorum” üzere söylemlere rastlıyorsanız ya da bunu siz kendiniz söylüyorsanız o hengam bu yazım tam size göre…

Biyokimyasal birtakım faktörler kilo alamamanın bir sebebidir. Kilo alamayan bir birey öncelikle endokrin kısmında gerekli muayeneleri olduktan sonra rastgele bir mesele görülmüyorsa, o bireyin kesinlikle yediklerinde/yeme nizamında bir mesele var demektir. Lakin şöyle de bir durum kelam konusu ki birtakım bireyler gereğince yediğini düşündüğü için kilo alamaz. Zira onlar için kâfi olan ölçü aslında vücut için ehliyetsiz ölçüdedir. Onlar için küçük bir sabah kahvaltısı, sonrasında 1-2 tabaklık akşam yemeği ve küçük bir gece atıştırması ehliyetli olmakta. Ancak aslında bu şekil beslenme tertibi yanlıştır ve zayıftır. Zayıf güç alımı sonrasında kilo artışı olmayacağı üzere giderek daha da zayıflama meydana gelecektir. Kâfi beslenememe durumu beraberinde kimi vitamin ve minerallerin de eksik alınmasına sebep olduğu için birinci aşamalarda olmasa da sonraki devirlerde birtakım sıhhat sorunlarına davetiye çıkaracaktır. Tıpkı devirde vitamin ve mineral eksikliği iştah azalmasına da sebep olacaktır.

İştahsız bireylerin söylediği daima şu olur; “iştahımı arttırıcı bir ilaç yahut besin yok mu” Aslında buna gerek kalmadan ehil ve istikrarlı beslenmeyi hayatına geçiren birey iştahsızlık sorununu ortadan kaldıracak ve ülkü kilosuna ulaşacaktır.

Sağlıklı kilo alabilmek için yapılması gerekenler çok olağan:

Kahvaltı en kıymetli öğün! Güne kesinlikle hoş bir kahvaltı ile başla.

Üç ana öğünü kesinlikle yap

Öğünler arasında kalori kıymeti yüksek, hacimce küçük sağlıklı atıştırmalıklar bulundur. Bunlar kuru meyveler, fındık fıstık üzere yağlı tohumlar olabilir.

Öğünlerden çabucak evvel ve öğün arasında su ve likit tüketiminden uzak dur. İçeceklerini öğünlerden 45 dk evvel yahut sonra tüket.

Kilo alabilmek uğruna gece geç saatlerde yemek yeme hadisesine hiç girme. Zira bu sabah kahvaltı yapamamana ve öğlene kadar iştahsız kalmana sebep olur.

Hedef, yediğimiz yiyeceklerin kalorisini arttırmaktır. Örneğin; 1 kase sütlü tatlı yiyeceksek üzerine bol fındık ceviz serpmemiz yahut patates püresi yapacaksak içine süt ve rendelenmiş badem ceviz eklemesi yapmamız gerek.

Kilo almak için kola cips usulü eser tüketimi iştah kaybına sebep olup öğünlerinizi atlamanıza sebep olur. Bunlardan uzak dur.

858,460Konular
981,105Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt