Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ne Pişireceğini Bilemeyenler İçin Ekonomik ve Pratik Nefis Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

Ne Pişireceğini Bilemeyenler İçin Ekonomik ve Pratik Nefis Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü
0
99

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
s-1ae2934a7bb8fe044d4f62bbaca64c80e9caa019.jpg


'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüp bir türlü karar veremiyorsanız, bütçe dostu ve çok pratik yemek tanımlarını sizler için yazdık. Günün menüsünde: Ispanaklı ve havuçlu çorba, limonlu tavuk, sebzeli arpa şehriye pilavı ve sizi ferahlatacak limonlu tatlı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Ispanaklı ve Havuçlu Çorba Tarifi




Malzemeler

  • 1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak

  • 1 havuç

  • 1 küçük soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yaklaşık 6 su bardağı su

  • Tuz
Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yumurta
Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanaklı ve Havuçlu Çorba Nasıl Yapılır?

1. Sıvı yağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ek edip hafif pembeleşene kadar yeterlice kavurun.

2. Rendelenmiş havucu da ek ederek havuç yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

3. Sarımsak rendesini ekleyin ve akabinde ince doğranmış ıspanakları ek edin.

4. Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.

5. 5 dakika pişmeye bırakın.

6. Terbiyesi için: Yoğurt, un ve yumurtayı düzgünce karıştırın.

7. Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.

8. Kıvamını denetim edip istediğiniz kıvama nazaran su ek edin.

9. Daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

10. Kaynayınca 2 dakika daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ek edin.

Limonlu Tavuk Tarifi



Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğsü

  • 200ml tavuk suyu

  • 200ml krema

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

  • Yarım limonun rendesi

  • 2 diş sarımsak

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

  • Karabiber

  • Tuz
Limonlu Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Tavukları enlemesine ikiye ayırın. Karabiber ve tuz ile baharatlandırın. 

2. Tavayı güzelce kızdırın ve zeytinyağı dökün.

3. Tavuğun her iki tarafını 10'ar dakika kızartın ve kızaran tavukları tavadan alın. 

4. Tıpkı tava içerisine tereyağını ekleyin. 

5. Akabinde ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve biraz soteleyin.

6. Tavuk suyunu ve kremayı ekleyin. Fokurdamaya başladığında hafif altını kısıp limon suyunu, limon rendesini ekleyin. Güzelce karıştırın.

7. Tavukları tava içerisine alıp sos kıvam alıp yoğunlaşana dek pişirin.

Limonlu Ferah Tatlı Tarifi



Malzemeler

Tabanı için:

  • 1.5 paket burçak bisküvi

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 5 yemek kaşığı irmik

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 5 su bardağı süt

  • 1 paket vanilya
Limonlu sos için:

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal 

  • 1 adet limonun suyu

  • 2 su bardağı su
Limonlu Ferah Tatlı Nasıl Yapılır?

1. Bisküvileri elinizle ufalayın ve içerisine eritilmiş tereyağını ek edip karıştırın.

2. Bisküvileri kuplara bölün. Tatlı kaşığıyla bastırıp buz dolabında 30 dakika dinlendirin.

3. Muhallebisi için gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.

4. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp buzdolabında dinlendirdiğiniz bisküvili kuplara dökün.

5. Sosu için materyalleri tencereye alıp karıştırın.

6. Kaynamaya çıktıktan sonra ocaktan alıp birinci sıcağı çıkan muhallebilerin üzerine dökün.

7. 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

'Akşama ne pişirsem?' ya da 'bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, kolay pratik ve çok lezzetli yemek tanımları arıyorsanız sizin için çok lezzetli günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde evvel şehriyeli tavuk çorbasıyla sıcak bir başlangıç yapıyoruz. Akabinde hazır mevsimi gelmişken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız pratik ve enfes yemek tanımlarına bakabilirsiniz. Günün menüsünde bugün evvel yoğurtlu bulgur çorbası var. Akabinde mantar kavurma ve mantı soslu makarna tanımlarımız var. Son olarak tadına bayılacağınız çilekli sünger kekle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız ve birbirinden kolay, pratik ve nefis yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Çok lezzetli ve pratik yemek tanımlarında bugün birinci olarak kremasız lakin kremalı tadında bir mantar çorbası tanımımız var. Akabinde çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
'Bugün ne pişirsem?', 'akşama ne yemek yapsam?' Diye düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız kolay ve zahmetsiz yemek tanımlarına bakabilirsiniz: Bugün menüde evvel kremasız ancak kremalı tadında domates çorbası var. Akabinde Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan alinazik tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Ne pişireceğini bilemeyenler, kara kara 'bugün ne pişirsem?' Diye düşünenler için günün menüsü: 4 kaşık çorbası, kabak spagetti, Yunan cacığı ve irmik hevası... 4 kaşık çorbası tarifi Malzemeler 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı bulgur 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt