
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüp bir türlü karar veremiyorsanız, bütçe dostu ve çok pratik yemek tanımlarını sizler için yazdık. Günün menüsünde: Ispanaklı ve havuçlu çorba, limonlu tavuk, sebzeli arpa şehriye pilavı ve sizi ferahlatacak limonlu tatlı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Ispanaklı ve Havuçlu Çorba Tarifi
Malzemeler
1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak
1 havuç
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 6 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1. Sıvı yağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ek edip hafif pembeleşene kadar yeterlice kavurun.
2. Rendelenmiş havucu da ek ederek havuç yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
3. Sarımsak rendesini ekleyin ve akabinde ince doğranmış ıspanakları ek edin.
4. Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
5. 5 dakika pişmeye bırakın.
6. Terbiyesi için: Yoğurt, un ve yumurtayı düzgünce karıştırın.
7. Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
8. Kıvamını denetim edip istediğiniz kıvama nazaran su ek edin.
9. Daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
10. Kaynayınca 2 dakika daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ek edin.
Limonlu Tavuk Tarifi
Malzemeler
3 modül tavuk göğsü
200ml tavuk suyu
200ml krema
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım limonun rendesi
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
1. Tavukları enlemesine ikiye ayırın. Karabiber ve tuz ile baharatlandırın.
2. Tavayı güzelce kızdırın ve zeytinyağı dökün.
3. Tavuğun her iki tarafını 10'ar dakika kızartın ve kızaran tavukları tavadan alın.
4. Tıpkı tava içerisine tereyağını ekleyin.
5. Akabinde ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve biraz soteleyin.
6. Tavuk suyunu ve kremayı ekleyin. Fokurdamaya başladığında hafif altını kısıp limon suyunu, limon rendesini ekleyin. Güzelce karıştırın.
7. Tavukları tava içerisine alıp sos kıvam alıp yoğunlaşana dek pişirin.
Limonlu Ferah Tatlı Tarifi
Malzemeler
Tabanı için:
1.5 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
1 adet limonun suyu
2 su bardağı su
1. Bisküvileri elinizle ufalayın ve içerisine eritilmiş tereyağını ek edip karıştırın.
2. Bisküvileri kuplara bölün. Tatlı kaşığıyla bastırıp buz dolabında 30 dakika dinlendirin.
3. Muhallebisi için gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
4. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp buzdolabında dinlendirdiğiniz bisküvili kuplara dökün.
5. Sosu için materyalleri tencereye alıp karıştırın.
6. Kaynamaya çıktıktan sonra ocaktan alıp birinci sıcağı çıkan muhallebilerin üzerine dökün.
7. 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: