Eğer gün içinde kendinize daima 'akşama ne pişireceğim?' sorusunu soruyor ve bir türlü yanıt bulamıyorsanız, endişelenmeyin! Her gün olduğu üzere bugün de sizler için en kolay günün menüsünü paylaşacağız. Çorbasından ana yemeğine, ana yemeğinden orta sıcağına, orta sıcağından tatlısına çok pratik ve kolay tıpkı vakitte ucuz yemek tanımlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde evvel sütlü kabak çorbası tanımımız var. Akabinde fırında kusursuz bir ızgara tavuk tanımımız var. Yanında ise fırında beşamel soslu kaşarlı ıspanak tanımını veriyoruz. Son olarak yalnızca üç gereçle hazırlayacağınız dünyanın en pratik ve çok süratli hazırlanabilen tatlısının tanımını veriyoruz: Üç materyalli krem brüle! Deneyen herkese afiyet olsun...
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet büyük uzunluk soğan
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
1. Kabakların dışını soyun.
2. Kabakları rendeleyin.
3. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun.
4. Unu ek edip kavurmaya devam edin.
5. Rendelenmiş kabakları tencereye ekleyin ve kavurun.
6. Daha sonra sıcak suyu ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın.
7. Pişen kabakları, blenderda ezin ve sütü ekleyin.
8. Tuzu ekleyerek, 2 dakika daha kaynatın.
Tavuk Izgara Tarifi
Malzemeler
1 paket tavuk pirzola
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1. Tavukları baharatları ekleyin, sarımsakları da rendeleyin.
2. Uygunca tavukları ovalayın, salça ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın.
3. İki tarafını da eşit kızartın.
Fırında Beşamel Soslu Ispanak Tarifi
Malzemeler
500 gram ıspanak
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
- Kaşar peyniri
1. Ispanakları düzgünce yıkayıp doğrayın.
2. Tavaya az bir yağı alın ve ıspanakları ekleyin.
3. Ispanakları ocaktan alıp, içine baharatları ekleyin uygunca karıştıralım.
4. Borcamı yağlayıp, ıspanağı boşaltın.
5. Beşamel sosu derin bir tavada süt ve unu çırpıp, tereyağını da ekleyip, yoğunlaşana dek karıştırın.
6. Ispanakların üzerine döküp, 200 derece fırının orta rafında 10 dakika pişirin.
7. 10 dakika sonra fırından çıkarıp kaşar peyniri rendesini de serpip, tekrar 15 dakikalığına fırına atın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: