Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Necibüddin Mütevekkil Kimdir Kısaca

Necibüddin Mütevekkil Kimdir Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Necibüddin Mütevekkil Kısaca Hayatı

Hindistan'ın büyük velîlerinden Ferîdüddîni ŞekerGenc hazretlerinin kardeşi ve halîfesi idi Şeyh Nizâmüddîn Evliyâ buyuruyor fakat; Şeyh Ferîdüddîn'in huzûruna kavuşmadan önce bir gün Şeyh Necîbüddîn'in huzûrundaydım Kalktım ve; Bir Fâtiha ile İhlâs okuyun ki, ben buranın kadısı olayımdedim Şeyh Necîbüddîn gözlerini yumdu Sesimi duymadığını zannettim Tekrâr benzer cümleyi söyledim Bu defâ gülüş etti ve; Sen kâdı olma, başka şey olbuyurdusonra Nizâmüddîn Evliyâ, Ferîdüddîn Şeker Genc'in talebesi ve zamânın en büyük evliyâsından oldu

Çok sıkıntılar ve riyâzetler çekti Zâhir ve bâtın ilimlerinde mütehassıs oldu Yetmiş sene insanları irşâd etmek, içten yolu göstermekle meşgûl oldu Çok can sıkıntısı çekmesine karşın, bütün bir tevekkül sâhibiydi Yetmiş sene şehirde durdu Hiçbir yerden ücret cinsinden bir şey almadı Hâlbuki çoluk çocuğu vardı Sözde hayatla bağı yoktu Bugün hangi gün, bu ay hangi ay, bu para kaç liradır bilmezdi On üçüncü asrın son yarısında Dehlî'de vefât etti Hâce Kutbüddîn Bahtiyâr Kâkî'nin makâmına dışarı giden yol üzerinde defnedildi *

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt