Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Necip Fazıl Kısakurek Gurbet Şiiri

Necip Fazıl Kısakurek Gurbet Şiiri
0
400

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Necip Fazıl Kısakurek Şiirleri

Gurbet Şiiri Necip Fazıl Kısakurek

GURBET

Dağda dolaşırken yakma kandili,
Fersiz gozlerimi dağlama gurbet!
Ne soylemez, akan suların dili,
Sessizlik icinde cağlama gurbet!
Titrek parmağınla tutup tığını
Alnıma işleme kırışığını
Duvarda, emerek mum ışığını,
Bir veremli rengi bağlama gurbet
Gul buyutenlere mahsus hevesle,
Renk dertlerimi gozumde besle!
Yalnız, annem gibi, o ılık sesle,
İcimde dovunup ağlama gurbet!

Similar threads

Necip Fazıl Kısakurek Anneme Mektup şiiri Ben bu gurbet ile duştum duşeli, Her gun biraz daha suzulmekteyim Her gece, icinde mermer doşeli, Bir soğuk yatakta buzulmekteyim Boylece bir lahza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gozlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Necip Fazıl Kısakurek Gecilmez Şiirinin sozleri Gecilmez Şiiri Necip Fazıl Bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan gecilmez; Eşten, dosttan, sevgiliden ayrılmadan gecilmez İceride bir has oda, yeri samur doşeli; Bu odadan gelsin diye cağrılmadan gecilmez Eti zehir, yağı zehir, balı zehir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Zindan Şiiri Necip Fazıl Kısakurek Necip Fazıl Kısakurek Zindan Adlı Şiiri Zindan iki hece Mehmed'im lafta! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de geri adam, boynunda yafta Halimi duşunup yanma Mehmed'im! Kavuşmak mı? Belki Daha olmedim! Avlu Bir uzun yol Tuğla doşeli, Kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Necip Fazıl Kısakurek Kaldırımlar Şiiri Necip Fazıl Kısakurek Kaldırımlar Şiiri KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yuruyorum, arkama bakmadan yuruyorum Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal goruyorum Kara gokler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Necip Fazıl Kısakurek Canım İstanbul şiirinin sozler Canım İstanbul Şiiri Necip Fazıl Kısakurek Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar; Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar İcimde tuten bir şey; hava, renk, eda, iklim; O benim, zaman, mekan aşıp gecmiş sevgilim Ciceği altın yaldız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt