Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Neden etiket okumalıyım?

Neden etiket okumalıyım?
0
105

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Besin etiketleri besinin kimliğidir. Gelişen teknoloji ile çabucak hemen her şeyin içerisine dahil edilen ek hususları yüzünden daima tıpkı soru kurcalıyor aklımızı: BİZ ASLINDA NE YİYORUZ? İşte bu sorunun yanıtı aldığını azığın etiketinde saklı…

Besin etiketlerinde;

Besinin ismi,

Bileşenler listesi,

Alerjen bileşenler,

Bileşen kümelerinin ölçüsü,

Net ölçü

Tavsiye edilen tüketim tarihi yahut son tüketim tarihi,

Şahsi koruma koşulları,

Üreticinin/ambalajcının/ithalatçının/dağıtıcının ismi yahut ticari unvanı ve adresi,

İşletme kayıt numarası,

Menşei memleket,

Kullanma talimatı,

Alkol ölçüsü bulunur.

Gelelim asıl soruya: “Neden Etiket Okumalıyım?”

Birinci olarak kendi sağlınız için okumalısınız. Ne yediğinizi bilirseniz beslenme konusunda bir adım öndesiniz demektir. Örneğin aldığımız çikolatanın içindekiler kısmını okuduğumuzda içerisindeki katkı hususlarını öğrenebilir, ayrıyeten besin içeriğindeki yağ, karbonhidrat, protein ölçüsünü ve kalorisini öğrenebilirsiniz.

Sonuç olarak hem kendi sağlınız hem de sevdiklerinizin sıhhati için ne satın aldığınızdan emin olun. Etiket okumak devir kaybı değildir. Üzerinde etiketi olmayan eserleri satın almayın. Bu mevzuda ailenizi ve etrafınızı bilinçlendirin…

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt