Kilo denetimi yapanların yakındığı mevzular arasında kilo vermenin durması, meselesi gelmektedir. Bunun en değerli nedeni yerleşik kiloların verilmesinin çok sıkıntı olmasıdır. Sıhhatsiz beslenme sisteminden, sağlıklı beslenmeye geçiş sürecinde baırsaklar olumsuz etkilenebilir.Bağırsaklar bu yeni yeme sistemine alışana kadar kabızlığın oluşmaması için bir seri tedbir alınmalıdır.Bunların arasında birinci sırada kesinlikle günde en az 1,5 litre su içmek bölge almaktadır. Az yemek tarafken birde içtiğiniz su ölçüsüne dikkat etmezseniz bağırsaklarınızda meydana gelen düzensizlikler daha da şiddetlenebilir. Bunun yanı sıra bağırsakları çalıştırdığı bilinen yiyecekleri günlük listenize dahil etmeniz yararlı olacaktır. Bunlar hepimizin bildiği üzere lifli besinlerdir.Örneğin her sabah aç karnına bir iki tane kurutulmuş kayısı yiyerek üzerine bir bardak ılık su içmek barsaklarınızın daha süratli çalışmasını ve kabızlığın oluşmasını engelleyecektir.
Dikkat edilmesi gereken bir öteki bahis besinlerin yağ içeriğidir. ‘İçinde kaç kaşık yağ var?’ sorusunu sıkça anımsayalım.Tavuğun derisini yemeyelim, az yağlı etler tercih edelim, salatalarımıza koyduğumuz yağı kısıtlayalım velev mümkünse hiç koymayalım.
Ziyade kiloların en değerli nedenlerinden birisi de porsiyon ölçüleridir. 1 tabak pilav denildiğinde benim aklıma 4 yemek kaşığı pilav geliyor. Üstelik 1 tabak pilavı iki dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağ ile değiştirebileceğimi biliyorum. Pekala, sizin 1 tabak pilavınız kaç kaşık ediyor?
Her gün tıpkı saatte öğünleri almak istikrarlı beslenmenin temel kuralıdır. Öğünlerinizde emsal ölçülerde yemek tüketin.
Bir gün kahvaltı etmemek sonraki gün ise tıka basa doyduğunuz bir kahvaltı sofrasından kalkmak metabolizmanızı sarsabilir. Sabahları sistemli olarak Herbalife shake içmeyi öneriyorum. Lakin hafta sonu ailecek kahvaltı sofrasında peynir, süy, yumurta , yeşillikler ve herbalife bitkisel konsantre çaydan oluşan bir kahvaltıyı tercih edebilirsiniz. Her öğün ölçü açısından birbirine yakın nispetlerde yiyecek tüketmelisiniz. Her gün birebir saatte öğünlerinizi almak istikrarlı beslenmenin temel kuralıdır. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleriniz için size uyan saatleri belirleyin ve 15 dakikalık esneklik bırakarak bu devirlere uyun.
En kıymetlisi de haftada en az 3-4 defa 45 dakika yürüyüş yapın, böylelikle hem sağlıklı beslenir hem de kilonuzu denetim altında tutabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken bir öteki bahis besinlerin yağ içeriğidir. ‘İçinde kaç kaşık yağ var?’ sorusunu sıkça anımsayalım.Tavuğun derisini yemeyelim, az yağlı etler tercih edelim, salatalarımıza koyduğumuz yağı kısıtlayalım velev mümkünse hiç koymayalım.
Ziyade kiloların en değerli nedenlerinden birisi de porsiyon ölçüleridir. 1 tabak pilav denildiğinde benim aklıma 4 yemek kaşığı pilav geliyor. Üstelik 1 tabak pilavı iki dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağ ile değiştirebileceğimi biliyorum. Pekala, sizin 1 tabak pilavınız kaç kaşık ediyor?
Her gün tıpkı saatte öğünleri almak istikrarlı beslenmenin temel kuralıdır. Öğünlerinizde emsal ölçülerde yemek tüketin.
Bir gün kahvaltı etmemek sonraki gün ise tıka basa doyduğunuz bir kahvaltı sofrasından kalkmak metabolizmanızı sarsabilir. Sabahları sistemli olarak Herbalife shake içmeyi öneriyorum. Lakin hafta sonu ailecek kahvaltı sofrasında peynir, süy, yumurta , yeşillikler ve herbalife bitkisel konsantre çaydan oluşan bir kahvaltıyı tercih edebilirsiniz. Her öğün ölçü açısından birbirine yakın nispetlerde yiyecek tüketmelisiniz. Her gün birebir saatte öğünlerinizi almak istikrarlı beslenmenin temel kuralıdır. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleriniz için size uyan saatleri belirleyin ve 15 dakikalık esneklik bırakarak bu devirlere uyun.
En kıymetlisi de haftada en az 3-4 defa 45 dakika yürüyüş yapın, böylelikle hem sağlıklı beslenir hem de kilonuzu denetim altında tutabilirsiniz.