Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Neden Oruc Tutarız?

Neden Oruc Tutarız?
0
78

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Neden Oruc Tutuyoruz?

Oruc Allaha olan şukurlerimizden sadece birtanesidir oruc tutunca fakirin yoksulun kimsesizin halinden anlamamız cok daha kolay olurOruc merhametli olmamızı sağlar acın halinden anlamamızı ayrıca yardımlaşmayı sağlar

Oruc tutmak iradenin imtihanıdır bir bakıma Kiminle diye soracak olursanız elbetteki kendi kendimizle hic bir şeyle uslanmayan nefsimizi oruc ile ıslah etmemiz gerekirAllah bir hadisinde Oruc benim icindir onun mukafatını da ben vereceğim demiştir Allah ile kul arasındadırİnsanın kendi bedenine sozunu gecirmesidir oruc tutmak nefsine ve iradesine hakim olmaktır

Oruc tutmak bizleri kotuluklerden alıkoyar kotu soz konuşmaktan kotu işler yapmaktan harama bakmaktan korur nefsimize ve kendimize soz gecirmeyi oğretir Yoksulluğun yokluğun ne demek olduğunu anlamamızı sağlarDedikodudan ve riyadan uzaklaştırırOruc ibadeti sadece ac kalmak anlamına gelmemelidir ac insanları bulmayı ve onlara yardım etmeyi bizlere tavsiye ederOruc tum vucutla Allahın rızasını almak icin tutulmalıdır gosteriş icin değil başkalarının bilmesi yada bilmemesi hic onemli değildirAllahın biizm oruc tuttuğumuzu bilmeis yeter

858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt