iltasyazilim
FD Üye
Niçin Yumurta tüketmeliyiz?
Sağlıklı yaşamak için tatmin edici ve dengelenmiş gıda için, bir canlıya yaşam verecek kadar yüksek besleyici değere sahip yumurtayı öğünlerimizden beceriksiz etmemeliyizÇünkü;
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm beslenme öğelerini bulunduran tek besin kaynağıdır A, D, E ve B grubu vitaminleri kayda değer oranda taşıyan yumurta, içinde yer alan KOLİN baştan sona beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde kayda değer rol oynar Yumurta yer alan kolin, özellikle çocukların zihinsel ve beyinsel gelişiminde manâlı bir rol oynar Hayat boyu başarılı bir fert olmaları için, erkeklerin 550 mg, kadınların 425 mg jurnal yumurta ihtiyacı vardır Hamilelikte bu ihtiyaç 7 kat artar Hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriği düşüktür Yani yumurtada yürek damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitleri ve toplam yağ miktarı azdır Yapılan araştırmalar kahvaltıda yumurta tüketiminden vücut yağlarının yakılmasında manâlı rol oynadığını ortaya koydu Bu yüzden her sabahleyin 1 yumurta tüketmelidir
Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışıklarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine emrindeki kemik bozukluğu oluşmasını engeller
Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız açısından ağırlık içeren mineralleri de içerir Demir, kan yapımı için gereklidir Keza demirin çoğaltma, gelişme ve hastalıklardan koruma rolü vardır Yetersizliği de çocukların öğrenme yeteneğini ve mektep başarısını azaltır Demir yetkisiz alındığında kansızlık (anemi) oluşur 6 Aydan daha sonra yumurta, küçük çocuklar için kıymetli bir demir kaynağıdır
Yumurtadaki kolesterolden korkmayın Yumurtanın kandaki zararlı kolesterolü düşürücü, yardımsever kolesterolü artırıcı etkisi vardır Kolesterol millet ve bütün hayvanlarda vücutta sentezlenen yağ yarı bir maddedir Asap liflerinin yalıtımı hücre duvarlarının bütünlüğünün sağlanması, D vitamini sentezi, çeşitli hormonların ve sindirim salgılarının oluşumu için zorunlu bir maddedir
Yumurtadaki protein tüm besinler içinde en kalitelidir Yumurtada proteinin biyolojik yararlığı %100 iken bu layık sütte %85, balıkta %76, sığır etinde %74'de kalmaktadır
Uyarı! Hayvansan proteinden yoksun yaşıyoruz Dengesiz besleniyoruz AB ülkelerinde takvim birey başına yumurta tüketimi 270 adet, İsrail'de 330, Yunanistan'da 180 adet, Türkiye'de ise 100 adedin altındadır bu nedenle ülkemizde hayvansal protein eksikliğinden kaynaklanan sorunlar gittikçe artmaktadır
Yumurta böylece bir gıda maddesidir ama, dıştan hiçbir katkı maddesi ve takviye almadan bir canlı oluşabilecek zorlama ve kabiliyettedir Yumurta, ambalajı hayvan tarafından yapılan tek yiyecek maddesidir böylece ticari hileye adamakıllı kapalıdır Öyleyse, her gün bir yumurt yiyelim *
Sağlıklı yaşamak için tatmin edici ve dengelenmiş gıda için, bir canlıya yaşam verecek kadar yüksek besleyici değere sahip yumurtayı öğünlerimizden beceriksiz etmemeliyizÇünkü;
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm beslenme öğelerini bulunduran tek besin kaynağıdır A, D, E ve B grubu vitaminleri kayda değer oranda taşıyan yumurta, içinde yer alan KOLİN baştan sona beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde kayda değer rol oynar Yumurta yer alan kolin, özellikle çocukların zihinsel ve beyinsel gelişiminde manâlı bir rol oynar Hayat boyu başarılı bir fert olmaları için, erkeklerin 550 mg, kadınların 425 mg jurnal yumurta ihtiyacı vardır Hamilelikte bu ihtiyaç 7 kat artar Hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriği düşüktür Yani yumurtada yürek damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitleri ve toplam yağ miktarı azdır Yapılan araştırmalar kahvaltıda yumurta tüketiminden vücut yağlarının yakılmasında manâlı rol oynadığını ortaya koydu Bu yüzden her sabahleyin 1 yumurta tüketmelidir
Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışıklarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine emrindeki kemik bozukluğu oluşmasını engeller
Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız açısından ağırlık içeren mineralleri de içerir Demir, kan yapımı için gereklidir Keza demirin çoğaltma, gelişme ve hastalıklardan koruma rolü vardır Yetersizliği de çocukların öğrenme yeteneğini ve mektep başarısını azaltır Demir yetkisiz alındığında kansızlık (anemi) oluşur 6 Aydan daha sonra yumurta, küçük çocuklar için kıymetli bir demir kaynağıdır
Yumurtadaki kolesterolden korkmayın Yumurtanın kandaki zararlı kolesterolü düşürücü, yardımsever kolesterolü artırıcı etkisi vardır Kolesterol millet ve bütün hayvanlarda vücutta sentezlenen yağ yarı bir maddedir Asap liflerinin yalıtımı hücre duvarlarının bütünlüğünün sağlanması, D vitamini sentezi, çeşitli hormonların ve sindirim salgılarının oluşumu için zorunlu bir maddedir
Yumurtadaki protein tüm besinler içinde en kalitelidir Yumurtada proteinin biyolojik yararlığı %100 iken bu layık sütte %85, balıkta %76, sığır etinde %74'de kalmaktadır
Uyarı! Hayvansan proteinden yoksun yaşıyoruz Dengesiz besleniyoruz AB ülkelerinde takvim birey başına yumurta tüketimi 270 adet, İsrail'de 330, Yunanistan'da 180 adet, Türkiye'de ise 100 adedin altındadır bu nedenle ülkemizde hayvansal protein eksikliğinden kaynaklanan sorunlar gittikçe artmaktadır
Yumurta böylece bir gıda maddesidir ama, dıştan hiçbir katkı maddesi ve takviye almadan bir canlı oluşabilecek zorlama ve kabiliyettedir Yumurta, ambalajı hayvan tarafından yapılan tek yiyecek maddesidir böylece ticari hileye adamakıllı kapalıdır Öyleyse, her gün bir yumurt yiyelim *