Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nedir bu gaps diyeti

Nedir bu gaps diyeti
0
106

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Bağırsak ve psikoloji sendromu manasına gelen “GAPS” Dr.Natasha Campbell’in icat edip “Ben evladımda uyguladım çok işe yaradı.” halindeki söylemiyle tanınan olan bir diyet tipidir, tedavi diyeti olarak ortaya çıkmıştır. Bir diyetin sıhhat beyanı olarak halka sunulması bu yolla yapılamaz. Girişi 6 aşamadan oluşur ve tam diyete geçiş 1 hafta ile 1 yıl arasında uzayabilir.

Üzerine saatlerce konuşulabilecek bir diyet tipi ama ben mantıksızlıklarını anlatıp mevzuyu kapatmak istiyorum.

1 - Birinci olarak GAPS’in sair bir diyetle karşılaştırılarak yapılan ve gayri diyetlerden üstün olduğunu kanıtlayan bir çalışma olmadığını belirtmek isterim.
2- GAPS Diyeti yüksek protein yüksek yağ içeren Atkins ve Paleolitik diyetin karışımı üzeredir,tek fark mikrobiyota üzerinden ilerlemesidir.
3- Diyetin birinci aşamasında yalnızca et suyuna yapılmış çorbaların tüketilmesi günlük makro ve mikro gereksinimlerinizin eksik kalmasına neden olur.
4- Başlangıçta süt ve süt eserlerinin ve sebzelerin yasaklanması diyetin karbonhidrat içeriğinin çok azalmasına sebep olur.
5- 2. aşamada yemeklere eklenen çiğ yumurtanın salmonella riski vardır ve çiğ yumurta biyotinden yoksuldur.
6- Hayvansal yağları en uygunudur ibaresiyle bağımsız bırakılmıştır. Amerikan Kalp Vakfı günlük doymuş yağ kuvvetinin %7’den az olmasını önerir.
7- Kabuklu yemişleri sınırsız bırakılması denetimsiz güç alımına yol açar. Ortalama 100 gr sert kabuklu yemiş 600-650 kalori içerir.
8- Meyvelerin sularını içmeyi öğütleyen diyette lif açısından zayıflık olup güç ölçüsü artar. (Örnek olarak 1 Su bardağı portakal suyu İçin 2-3 adet portakal sıkılması gerekir.)
9- Olgunlaşmamış meyvelerin nişasta açısından güçlü olduğunu söyler yanlıştır. Bunlarda “Dirençli nişasta” içerirler ve bağırsak sıhhatine âlâ gelirler.
10 - Koyu yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, tam tahıllar, laktoz içeren süt eserleri, deniz eserleri, soya, iyotlu tuz üzere günlük hayatınızı etkileyecek besinler yasaklanmıştır.

‼KESİNLİKLE ZAYIFLAMA DİYETİ DEĞİLDİR.‼TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİĞİYLE İLGİLİ UZUN PERIYODIK ÇALIŞMA YOKTUR‼

EN YETERLI DİYET UYGULANABİLİR VE SIHHATI ÖN PLANDA TUTAN DİYETTİR.

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,906Kullanıcılar
yarrocqSon üye
Üst Alt