iltasyazilim
FD Üye
Nefis 40 Kat Ev Baklavası Fındıklı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sut
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*3 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
Açmak için:
*1 su bardağı un
*1 paket buğday nişastası
Üzeri için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*50 gram tereyağ
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon
Nefis 40 Kat Ev Baklavası Fındıklı Tarifi Yapılışı Şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz şeker ve suyumuzu kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 15 dk kaynatıyor bir kenarda ılımasını bekliyoruz Sonra derin bir kaseye yumurta, yoğurt iyice çırpılır üzerine süt, sirke, yağ eklenir ve en son un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak kulak memesi kıvamında hamur yapılır Hamurdan 40 tane ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve çay fincanı tabağı büyüklüğünde 5 er, 5 er aralarına nişastalı undan serpilerek hazırlanır 5 li açtığımız hamuru alıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz her 10 sırada bir fındık serpiştiriyoruz ince çekilmiş en son katı serdikten sonra ortasını su bardağıyla, ikinci sırayı büyük servis tabağıyla daire şeklinde kestikten sonra dilimlere ayırıyoruz üzerine sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp döküyoruz, 225 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Şerbeti ılık, tatlıda ılıdıktan sonra şerbeti tatlıya döküyoruz, Afiyet Olsun
*1 su bardağı sut
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*3 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı yoğurt
Açmak için:
*1 su bardağı un
*1 paket buğday nişastası
Üzeri için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*50 gram tereyağ
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon
Nefis 40 Kat Ev Baklavası Fındıklı Tarifi Yapılışı Şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz şeker ve suyumuzu kaynamaya başlayınca limonu ekleyip 15 dk kaynatıyor bir kenarda ılımasını bekliyoruz Sonra derin bir kaseye yumurta, yoğurt iyice çırpılır üzerine süt, sirke, yağ eklenir ve en son un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak kulak memesi kıvamında hamur yapılır Hamurdan 40 tane ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve çay fincanı tabağı büyüklüğünde 5 er, 5 er aralarına nişastalı undan serpilerek hazırlanır 5 li açtığımız hamuru alıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz her 10 sırada bir fındık serpiştiriyoruz ince çekilmiş en son katı serdikten sonra ortasını su bardağıyla, ikinci sırayı büyük servis tabağıyla daire şeklinde kestikten sonra dilimlere ayırıyoruz üzerine sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp döküyoruz, 225 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Şerbeti ılık, tatlıda ılıdıktan sonra şerbeti tatlıya döküyoruz, Afiyet Olsun