nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Lezzetli Anne Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*1 yaş maya
*1 yumurta (sadece akı)
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı istikrarsız yağ ( isterseniz zeytinyağ da olabilir )
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuzlu
*56 su bardak un
İçi için;
*8 tane soğan
*Peynir
Leziz Anne Gözleme Tarifi Yapılışı Ilk Kez sütümü ve suyumuzu, istikrarsız yağımızı yumurta akımızı tuzlu ve şekerle beraber çırpalım içine mayamızı eritilmiş halde içine koyalım ve tekrardan köpürene kadar çırpalım 5 bardak unumuzu içine dökelim ( ben 1 paket un atim ve bütün kulak memesinde bir hamurum oldu ) ve 5 dakika hoş yoğuralım
Üstüne poşetle kapatalım Eğer yalnızca mutfak havluyla kapatırsak hamurumuz kuru oluyor Onun için öncelikle poşetle kapatıyoruz ve üzerine mutfak havlumuzu seriyoruz
Hamurumuz 30 dakika mayalandıktan sonradan soğanımızı küçük küçük doğuruyoruz ve kavuruyoruz İçine ben yalnızca tuz ve pulbiber attım Soğanımız soğuduktan sonra peynirimizi üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz Hamurumuzu mandalin büyüklüğünde dairesel yapıyoruz ve açıyoruz İç harcını koyuyoruzz
Tavaya gözlemelerimiz kızarana dek çeviriyoruz
Pamuk gibi gozleme elde edeceginizi eminimimn
*1 yaş maya
*1 yumurta (sadece akı)
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı istikrarsız yağ ( isterseniz zeytinyağ da olabilir )
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuzlu
*56 su bardak un
İçi için;
*8 tane soğan
*Peynir
Leziz Anne Gözleme Tarifi Yapılışı Ilk Kez sütümü ve suyumuzu, istikrarsız yağımızı yumurta akımızı tuzlu ve şekerle beraber çırpalım içine mayamızı eritilmiş halde içine koyalım ve tekrardan köpürene kadar çırpalım 5 bardak unumuzu içine dökelim ( ben 1 paket un atim ve bütün kulak memesinde bir hamurum oldu ) ve 5 dakika hoş yoğuralım
Üstüne poşetle kapatalım Eğer yalnızca mutfak havluyla kapatırsak hamurumuz kuru oluyor Onun için öncelikle poşetle kapatıyoruz ve üzerine mutfak havlumuzu seriyoruz
Hamurumuz 30 dakika mayalandıktan sonradan soğanımızı küçük küçük doğuruyoruz ve kavuruyoruz İçine ben yalnızca tuz ve pulbiber attım Soğanımız soğuduktan sonra peynirimizi üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz Hamurumuzu mandalin büyüklüğünde dairesel yapıyoruz ve açıyoruz İç harcını koyuyoruzz
Tavaya gözlemelerimiz kızarana dek çeviriyoruz
Pamuk gibi gozleme elde edeceginizi eminimimn