iltasyazilim
FD Üye
Nefis Aşurem Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*15 adet kuru kayısı
*15 adet kuru incir
*1 çay bardağı kuş üzümü
*2,5 – 3 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 çimdik tuz
*2 elma
*1 portakal kabuğu rendesi
*5 adet karanfil
*1 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı gül suyu
*1 su bardağı çiğ kabuksuz fıstık
Süsleme için:
*Toz tarçın
*Hindistan cevizi
*Fındık
*Ceviz
Nefis Aşurem Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğday, kuru fasulye ve nohut ıslatılır ve şişmeleri sağlanır Daha sonra ayrı ayrı pişirilir Büyük bir tencereye bu malzemeler konur üstlerine sıcak su eklenerek ocağa alınır Kuru kayısı kuru incir doğranır ve sıcak suya konarak şişmeleri sağlanır Bu işlem kuru incirin kara rengini de alacağından Aşurenin daha beyaz olmasını sağlar Kuru üzüm ve kuş üzümü de sıcak suda şişmeleri için bırakılır Tencerede iyice kaynayan bakliyatlara karanfil batırılmış elmalar eklenir, kayısı ve üzümler konur en son kuru incir konur Zevkinize göre şekeri eklenir Şeker konduktan sonra sulanacaktır Panik yapmayın bir müddet daha kaynamaya bırakın Daha sonra tuz, gül suyu vanilya portakal rendesi fıstık eklenir Aşure kıvam aldıktan sonra 1 su bardağı süt de eklenir ve altı kapatılır Kaselere bölüştürülüp zevkinize göre süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*15 adet kuru kayısı
*15 adet kuru incir
*1 çay bardağı kuş üzümü
*2,5 – 3 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 çimdik tuz
*2 elma
*1 portakal kabuğu rendesi
*5 adet karanfil
*1 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı gül suyu
*1 su bardağı çiğ kabuksuz fıstık
Süsleme için:
*Toz tarçın
*Hindistan cevizi
*Fındık
*Ceviz
Nefis Aşurem Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğday, kuru fasulye ve nohut ıslatılır ve şişmeleri sağlanır Daha sonra ayrı ayrı pişirilir Büyük bir tencereye bu malzemeler konur üstlerine sıcak su eklenerek ocağa alınır Kuru kayısı kuru incir doğranır ve sıcak suya konarak şişmeleri sağlanır Bu işlem kuru incirin kara rengini de alacağından Aşurenin daha beyaz olmasını sağlar Kuru üzüm ve kuş üzümü de sıcak suda şişmeleri için bırakılır Tencerede iyice kaynayan bakliyatlara karanfil batırılmış elmalar eklenir, kayısı ve üzümler konur en son kuru incir konur Zevkinize göre şekeri eklenir Şeker konduktan sonra sulanacaktır Panik yapmayın bir müddet daha kaynamaya bırakın Daha sonra tuz, gül suyu vanilya portakal rendesi fıstık eklenir Aşure kıvam aldıktan sonra 1 su bardağı süt de eklenir ve altı kapatılır Kaselere bölüştürülüp zevkinize göre süsleyebilirsiniz Afiyet olsun