iltasyazilim
FD Üye
Nefis Aşurem Tarifi İçin Malzemeler
*800 gram aşurelik buğday
*2 5 kg şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım kase pirinç
*910 tane karanfil
*400 gram haşlanmış nohut
*400 gram haşlanmış fasülye
*250 şer gram kuru kayısı, incir, kuru üzüm
*Gül suyu
Süslemesi için:
*Tarçın
*Ceviz içi
*Fındık içi
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Nar
Nefis Aşurem Tarifi Yapılışı
Geceden buğdayı ve pirinçi geniş bir tencereye boşaltın 34 defa yıkayın Üzerine 45 parmak geçecek kadar tekrar su koyun ve ocağa alın Yarım saat ocakta kaynasın (önce harlı ateşte daha sonra kısın)kapağını kapatın, sabaha kadar beklesin Sabah kapağı açın tencerede su kalmışsa onu dökün Tekrar buğdayları yıkayın üzerine 67 litre kadar su koyun ocağa alın 1 5 saat kadar orta ateşte kaynatın ara ara karıştırın İçine haşlanmış nohut ve fasülyeleri ekleyin 1520 dk sonra sıcak suda bekletilmiş kuru kayısı, incir ve kuru üzümü ekleyin Daha sonra sütü ilave edin ve karıştırın Cezvede karanfillerin üzerine yarım su bardağı su koyun ve kaynatın Suyunu süzün ve aşureye ekleyin şekerini ekleyin, karıştırmayı unutmayalım 1 yemek kaşığı kadar gül suyunu da ekleyelim 1520 dk daha kaynatalım altını kapatalım Kaselere boşalttığımız aşuremizi biraz soğuduktan sonra önce tarçın daha sonra ceviz, fındık, kuş üzümü ve nar ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*800 gram aşurelik buğday
*2 5 kg şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım kase pirinç
*910 tane karanfil
*400 gram haşlanmış nohut
*400 gram haşlanmış fasülye
*250 şer gram kuru kayısı, incir, kuru üzüm
*Gül suyu
Süslemesi için:
*Tarçın
*Ceviz içi
*Fındık içi
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Nar
Nefis Aşurem Tarifi Yapılışı
Geceden buğdayı ve pirinçi geniş bir tencereye boşaltın 34 defa yıkayın Üzerine 45 parmak geçecek kadar tekrar su koyun ve ocağa alın Yarım saat ocakta kaynasın (önce harlı ateşte daha sonra kısın)kapağını kapatın, sabaha kadar beklesin Sabah kapağı açın tencerede su kalmışsa onu dökün Tekrar buğdayları yıkayın üzerine 67 litre kadar su koyun ocağa alın 1 5 saat kadar orta ateşte kaynatın ara ara karıştırın İçine haşlanmış nohut ve fasülyeleri ekleyin 1520 dk sonra sıcak suda bekletilmiş kuru kayısı, incir ve kuru üzümü ekleyin Daha sonra sütü ilave edin ve karıştırın Cezvede karanfillerin üzerine yarım su bardağı su koyun ve kaynatın Suyunu süzün ve aşureye ekleyin şekerini ekleyin, karıştırmayı unutmayalım 1 yemek kaşığı kadar gül suyunu da ekleyelim 1520 dk daha kaynatalım altını kapatalım Kaselere boşalttığımız aşuremizi biraz soğuduktan sonra önce tarçın daha sonra ceviz, fındık, kuş üzümü ve nar ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.