iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet ayva
Her yarım ayva için;
*Yarım çay bardağı şeker
*2 adet çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 5 su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri (ayvaların doğal yoldan kırmızı renk alması için)
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulur ve içindeki çekirdekleri bir kenara ayrılır
*Soyulup içi oyulan ayvalar limonlu suya konur
*Ayva kabukları tencerenin dibine serilir
*Ayvalar yıkanır ve tencereye yerleştirilir
*Üzerlerine yarımşar çay bardağı şeker de konur
*Ayvanın çekirdekleri, çubuk tarçın, karanfil ve su tencereye konur
*Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın orta gözünde kaynatılır
*Daha sonra en küçük göze alınır en kısık ateşte kapağı açılmadan 2 saat pişirilir (Ayvanın sertliğine göre süre değişebilir )
*Ocağın altı kapatıldıktan sonra soğutmadan uygun boyutta bir borcama ayvalar dizilir
*Tencerede kalan şerbette borcama eklenir
*Ayvaların üzerlerine birer yemek kaşığı şeker daha eklenir ve 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir (Fırına atmak isteğinize bağlı, dilerseniz atmayabilirsiniz)
*Süslemek için; kaymak ya da krem şanti En son da Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz ile süslenir
*6 adet ayva
Her yarım ayva için;
*Yarım çay bardağı şeker
*2 adet çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 5 su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri (ayvaların doğal yoldan kırmızı renk alması için)
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulur ve içindeki çekirdekleri bir kenara ayrılır
*Soyulup içi oyulan ayvalar limonlu suya konur
*Ayva kabukları tencerenin dibine serilir
*Ayvalar yıkanır ve tencereye yerleştirilir
*Üzerlerine yarımşar çay bardağı şeker de konur
*Ayvanın çekirdekleri, çubuk tarçın, karanfil ve su tencereye konur
*Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın orta gözünde kaynatılır
*Daha sonra en küçük göze alınır en kısık ateşte kapağı açılmadan 2 saat pişirilir (Ayvanın sertliğine göre süre değişebilir )
*Ocağın altı kapatıldıktan sonra soğutmadan uygun boyutta bir borcama ayvalar dizilir
*Tencerede kalan şerbette borcama eklenir
*Ayvaların üzerlerine birer yemek kaşığı şeker daha eklenir ve 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir (Fırına atmak isteğinize bağlı, dilerseniz atmayabilirsiniz)
*Süslemek için; kaymak ya da krem şanti En son da Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz ile süslenir