Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Ayva Tatlısı

Nefis Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet ayva

Her yarım ayva için;


*Yarım çay bardağı şeker
*2 adet çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 5 su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri (ayvaların doğal yoldan kırmızı renk alması için)

Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulur ve içindeki çekirdekleri bir kenara ayrılır
*Soyulup içi oyulan ayvalar limonlu suya konur
*Ayva kabukları tencerenin dibine serilir
*Ayvalar yıkanır ve tencereye yerleştirilir
*Üzerlerine yarımşar çay bardağı şeker de konur
*Ayvanın çekirdekleri, çubuk tarçın, karanfil ve su tencereye konur
*Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın orta gözünde kaynatılır
*Daha sonra en küçük göze alınır en kısık ateşte kapağı açılmadan 2 saat pişirilir (Ayvanın sertliğine göre süre değişebilir )
*Ocağın altı kapatıldıktan sonra soğutmadan uygun boyutta bir borcama ayvalar dizilir
*Tencerede kalan şerbette borcama eklenir
*Ayvaların üzerlerine birer yemek kaşığı şeker daha eklenir ve 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir (Fırına atmak isteğinize bağlı, dilerseniz atmayabilirsiniz)
*Süslemek için; kaymak ya da krem şanti En son da Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz ile süslenir
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt