iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 orta boy ayva
*1*buçuk su bardağı su
*1*buçuk su bardağı şeker
*Süslemek için kaymak, fıstık vb
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Öncelikle ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz Ortadaki çekirdekli kısımları ve kafasındaki kıllı kısmı bıçak ya da kabak oyucu ile çıkaralım çekirdekleri kenara ayıralım(bunları renk versin diye tencereye koyacağız) Ayvaları soyalım, kabukları da ayıralım Tencereye ayvaları dizelim, arasına kabukları ve çekirdekleri atalım Bir buçuk bardak suyu koyup beş dakika ocağın en kısık ateşinde haşlayalım Sonra şekeri ayvaların üzerine eşit şekilde dağıtalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım Ben bir buçuk saate kadar pişirdim, ayvalar kırmızılaşınca altını kapatalım Kaymak, fıstık, fındık artık nasıl isterseniz süsleyin
*3 orta boy ayva
*1*buçuk su bardağı su
*1*buçuk su bardağı şeker
*Süslemek için kaymak, fıstık vb
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Öncelikle ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz Ortadaki çekirdekli kısımları ve kafasındaki kıllı kısmı bıçak ya da kabak oyucu ile çıkaralım çekirdekleri kenara ayıralım(bunları renk versin diye tencereye koyacağız) Ayvaları soyalım, kabukları da ayıralım Tencereye ayvaları dizelim, arasına kabukları ve çekirdekleri atalım Bir buçuk bardak suyu koyup beş dakika ocağın en kısık ateşinde haşlayalım Sonra şekeri ayvaların üzerine eşit şekilde dağıtalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım Ben bir buçuk saate kadar pişirdim, ayvalar kırmızılaşınca altını kapatalım Kaymak, fıstık, fındık artık nasıl isterseniz süsleyin