iltasyazilim
FD Üye
Nefis Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 kabartma tozu
*1 limon
*Aldığı kadar un
Arası için;
*850 gr ceviz rondoda geçilmiş ceviz
Şerbeti için;
*4 5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limon
*Açmak için nişasta
Üzerine;
*1 adet margarin
Nefis Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru hazırlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim
*60 adet küçük minnak beze yapalım Resimdeki gibi
*Daha sonra bir kaba açmak için nişasta dökelim ,3 kutu yeterlidir galiba
*Minnak bezelerden 15 tanesini nişastanın içine atalım
*Teker teker açıp çorba kasesinin ağzı kadar kafidir
*Her açtığımızın arasını nişasta bulayalım
*15 kat bitince merdaneyle tepsi boyutunda büyütelim, kenarlardan sarkanları içine kıvırın
*Cevizi yayın
*Diğer 15 bezeye geçin aynı işlemi devam edin
*Her 15 te ceviz serin
*15 30 45 60 olmak üzere 4 kat olacak baklavamız
*ister resimde gösterdiğin gibi kesin ister siz dileğinizce kesin
*Erittiğimiz margarini kestiğimiz baklavanın üzerine eşit şekilde dökelim
*160 °fırında ağır ağır pişirin
*Fırından çıksın baklavayı soğutun iyice
*Şerbetini kaynamaya koyun indirmeden önce limonu da sıkın
*Kaynadıktan 25 dk sonra altını kapamadan şerbet sıcak baklava soğuk olacak şekilde baklavaya dökün
*Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar
*3 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı mısır nişastası
*1 kabartma tozu
*1 limon
*Aldığı kadar un
Arası için;
*850 gr ceviz rondoda geçilmiş ceviz
Şerbeti için;
*4 5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limon
*Açmak için nişasta
Üzerine;
*1 adet margarin
Nefis Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru hazırlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim
*60 adet küçük minnak beze yapalım Resimdeki gibi
*Daha sonra bir kaba açmak için nişasta dökelim ,3 kutu yeterlidir galiba
*Minnak bezelerden 15 tanesini nişastanın içine atalım
*Teker teker açıp çorba kasesinin ağzı kadar kafidir
*Her açtığımızın arasını nişasta bulayalım
*15 kat bitince merdaneyle tepsi boyutunda büyütelim, kenarlardan sarkanları içine kıvırın
*Cevizi yayın
*Diğer 15 bezeye geçin aynı işlemi devam edin
*Her 15 te ceviz serin
*15 30 45 60 olmak üzere 4 kat olacak baklavamız
*ister resimde gösterdiğin gibi kesin ister siz dileğinizce kesin
*Erittiğimiz margarini kestiğimiz baklavanın üzerine eşit şekilde dökelim
*160 °fırında ağır ağır pişirin
*Fırından çıksın baklavayı soğutun iyice
*Şerbetini kaynamaya koyun indirmeden önce limonu da sıkın
*Kaynadıktan 25 dk sonra altını kapamadan şerbet sıcak baklava soğuk olacak şekilde baklavaya dökün
*Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar