iltasyazilim
FD Üye
Nefis Bir Anneanne Tarifi Balkabaklı Pilav İçin Malzemeler
*1 kilo balkabağı
*1 orta boy soğan
*2 bardak pirinç
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 bardak sıcak su
*Karabiber
*Kimyon
Nefis Bir Anneanne Tarifi Balkabaklı Pilav Yapılışı Anneannem çocukken bize çok yapardı bu lezzeti Balkabaklarını bahçesinde yetiştirir taze taze toplar, bu pilavı pişirirdi ve bizde afiyetle yerdik Evlenince, çocukluktan damağımda kalmış bu lezzeti aramış olmalıyım ki ondan tarifini rica ettim Ve sizinle de paylaşmak istedim, hafif şekerli, değişik, yeni tatlar denemek isteyenler için güzel bir pilav Umarım beğenirsiniz
Soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağı ile birlikte ocağa alınır Kavrulan soğanlara salça eklenir Kabaklar temizlenir, küp küp doğranır Kavrulan soğanların üzerine eklenir 12 dakika kadar kavrulur Yıkanmış pirinçler üzerine ilave edilir ve tekrar kavrulur Baharatları da eklendikten sonra üzerine
kaynamış su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır Afiyet olsun
*1 kilo balkabağı
*1 orta boy soğan
*2 bardak pirinç
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 bardak sıcak su
*Karabiber
*Kimyon
Nefis Bir Anneanne Tarifi Balkabaklı Pilav Yapılışı Anneannem çocukken bize çok yapardı bu lezzeti Balkabaklarını bahçesinde yetiştirir taze taze toplar, bu pilavı pişirirdi ve bizde afiyetle yerdik Evlenince, çocukluktan damağımda kalmış bu lezzeti aramış olmalıyım ki ondan tarifini rica ettim Ve sizinle de paylaşmak istedim, hafif şekerli, değişik, yeni tatlar denemek isteyenler için güzel bir pilav Umarım beğenirsiniz
Soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağı ile birlikte ocağa alınır Kavrulan soğanlara salça eklenir Kabaklar temizlenir, küp küp doğranır Kavrulan soğanların üzerine eklenir 12 dakika kadar kavrulur Yıkanmış pirinçler üzerine ilave edilir ve tekrar kavrulur Baharatları da eklendikten sonra üzerine
kaynamış su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır Afiyet olsun