iltasyazilim
FD Üye
Nefis Bir Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*Bir küp yaş maya
*100 gr tereyağı
*Tuz
*1 yemek kaşığı bal yada pekmez
*Keten tohumu yada arzu ettiğiniz ekmeklik tahıllardan
*Su
Nefis Bir Ekmek Tarifi Yapılışı Çalıştığım yuvada inanılmaz becerikli bosnalı bir aşçımız var Çorba yaptığı günler mutlaka yanında yeni pişmiş bir ekmek servis eder Bu cuma günü çorbamız muhteşem bir brokoli çorbasıydı ama ekmek öylesine muhteşem olmuştu ki yanında sönük kaldı Gün boyu tarif vermekten bunalan Fadila’ya buradan teşekkür ediyorum
Öncelikle bir kasede ılık su ile mayayı eritiyoruz ve biraz köpürmesi için bekliyoruz Unu bir kaba alıp ortasındaki havuza mayayı içinde erittiğimiz suyu, bir yemek kaşığı kadar tuzumuzu ve oda sıcaklığındaki tereyağımızı alıyoruz Bu sırada isterseniz içine keten tohumu yada ayçekirdeği ekleyebilirsiniz Ben keten tohumu ekledim Bir yemek kaşığı kadar da bal ekledikten sonra mayalı hamurlardaki gibi kıvamı olan bir hamur tutuyoruz Hamur yumuşak bir poğaça hamuru olacak*15 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu ikiye bölerek merdane yardımı ile dikdörtgen şekilde açık uzun kenarından rulo yapıyoruz Bu şekilde iki somun hazırlamış oluyoruz Üzerlerini temiz bir mutfak bezi ile örttüğümüz somun ekmeklerimizin üzerlerine keskin bir bıçakla çizikler açmayı da unutmayalım Bir saat kadar mayalanmaya bıraktığımız ekmeklerimizi 250 derece fırına atıp başlarından ayrılmadan hafifçe pembeleşmelerinin ardından üzerlerini folyo ile örtüp ısıyı 180 dereceye düşürerek 25 dakika kadar daha pişmeye bırakıyoruz
Emin olun çok nazsız çok zahmetsiz ama çok lezzetli bir ekmek
Yarın pazar Hadi mutfaklara!!
*1 kg un
*Bir küp yaş maya
*100 gr tereyağı
*Tuz
*1 yemek kaşığı bal yada pekmez
*Keten tohumu yada arzu ettiğiniz ekmeklik tahıllardan
*Su
Nefis Bir Ekmek Tarifi Yapılışı Çalıştığım yuvada inanılmaz becerikli bosnalı bir aşçımız var Çorba yaptığı günler mutlaka yanında yeni pişmiş bir ekmek servis eder Bu cuma günü çorbamız muhteşem bir brokoli çorbasıydı ama ekmek öylesine muhteşem olmuştu ki yanında sönük kaldı Gün boyu tarif vermekten bunalan Fadila’ya buradan teşekkür ediyorum
Öncelikle bir kasede ılık su ile mayayı eritiyoruz ve biraz köpürmesi için bekliyoruz Unu bir kaba alıp ortasındaki havuza mayayı içinde erittiğimiz suyu, bir yemek kaşığı kadar tuzumuzu ve oda sıcaklığındaki tereyağımızı alıyoruz Bu sırada isterseniz içine keten tohumu yada ayçekirdeği ekleyebilirsiniz Ben keten tohumu ekledim Bir yemek kaşığı kadar da bal ekledikten sonra mayalı hamurlardaki gibi kıvamı olan bir hamur tutuyoruz Hamur yumuşak bir poğaça hamuru olacak*15 dakika dinlendirdiğimiz hamurumuzu ikiye bölerek merdane yardımı ile dikdörtgen şekilde açık uzun kenarından rulo yapıyoruz Bu şekilde iki somun hazırlamış oluyoruz Üzerlerini temiz bir mutfak bezi ile örttüğümüz somun ekmeklerimizin üzerlerine keskin bir bıçakla çizikler açmayı da unutmayalım Bir saat kadar mayalanmaya bıraktığımız ekmeklerimizi 250 derece fırına atıp başlarından ayrılmadan hafifçe pembeleşmelerinin ardından üzerlerini folyo ile örtüp ısıyı 180 dereceye düşürerek 25 dakika kadar daha pişmeye bırakıyoruz
Emin olun çok nazsız çok zahmetsiz ama çok lezzetli bir ekmek
Yarın pazar Hadi mutfaklara!!