Gastronomi diyarı Gaziantep'ten leziz mi leziz, doyurucu mu doyurucu yöresel bir çorba tarifi geliyor: Lebeniye çorbası yoğurduyla, nohutuyla, misket köfteleriyle midenizde şenlik rüzgarları estirecek. Hazırsanız başlayalım!
Antep Usulü Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1, 5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım limon suyu
5-6 su bardağı su
200 gr. Kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1. Pirinci yıkayın ve 1 su bardağı su ile pişirin.
2. Pişen pirinçlerin üzerine kalan suyu ilave edip kaynatın. Kaynayınca nohutları ekleyin. (Hazır nohut kullanmanız kurtarıcı olur!)
3. Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu çırpın.
4. Kaynayan çorbadan 1 kepçe kaseye alıp karıştırın ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün ve durmadan karıştırın.
5. Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın. (çok büyük olmamalı, kaşığa birkaç tane sığmalı)
6. Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin.
Her gün klasik çorba tariflerinden sıkılanlar için yöresel ve leziz bir çorba tarifi paylaştık. Diğer içeriklerimize de muhakkak göz atın!