iltasyazilim
FD Üye
Nefis Bulgurlu Hamsili Pilav (Annemin Tarifi) İçin Malzemeler
*2 Kg Hamsi
*Mısır Unu
*2, 5 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 orta boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 silme tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pulbiber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
Nefis Bulgurlu Hamsili Pilav (Annemin Tarifi) Yapılışı Selamunaleyküm arkadaşlar uzun bir aradan sonra çok sevdiğim annemin hamsili pilav tarifini sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle sıvıyağ, ince ince *doğranmış soğan ve sarımsakla sotelenir domates Salçası ve biber Salçası eklenerek bi iki dakika daha kavrulur daha sonra yıkadığımız bulgurda eklenerek tuzu da koyulur 34 dk kavrulur bulgurun üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kısık ateşte *pişmeye bırakılır suyunu çekip pişen bulgurumuz bir kenara alınır
Şimdi yıkanmış ayıklanmış maydanoz ince ince doğranır bulgurun üzerine eklenir nane, karabiber ve isteğe bağlı pulbiber de eklenerek bir güzel karıştırılır tencerenin kapağı kapalı kenara alınır
Gelelim hamsileree…
Hamsiler güzelce temizlenip kılçıkları alınır biraz tuz ile karıştırılır fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır Hamsilerin arka kısmı mısır ununa bulanır bir kısmı tepsiye resimdeki gibi sık *dizilir üzerine pişirdiğimiz bulgur dökülür tepsinin kenardaki hamsiler bulgurun üzerine kapatılır ve kalan hamsiler tamamen bulguru kapatacak şekilde dizilir fırın da pişireceğimiz hamsili pilavımızın üzerine yarım çay bardağı kadar su serpilir (Bu çok kuru olmaması için) önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırına hamsili pilavımızı koyuyoruz ve alt üst açık üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 3035 dk pişiriyoruz pişen hamsili pilavımızı dilerseniz servis ederken üzerine limon da sıkabilirsiniz ben öyle çok seviyorum…
Sevgilerimle… AFİYET OLSUN
*2 Kg Hamsi
*Mısır Unu
*2, 5 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 orta boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 silme tatlı kaşığı karabiber
*İsteğe bağlı pulbiber
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
Nefis Bulgurlu Hamsili Pilav (Annemin Tarifi) Yapılışı Selamunaleyküm arkadaşlar uzun bir aradan sonra çok sevdiğim annemin hamsili pilav tarifini sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle sıvıyağ, ince ince *doğranmış soğan ve sarımsakla sotelenir domates Salçası ve biber Salçası eklenerek bi iki dakika daha kavrulur daha sonra yıkadığımız bulgurda eklenerek tuzu da koyulur 34 dk kavrulur bulgurun üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kısık ateşte *pişmeye bırakılır suyunu çekip pişen bulgurumuz bir kenara alınır
Şimdi yıkanmış ayıklanmış maydanoz ince ince doğranır bulgurun üzerine eklenir nane, karabiber ve isteğe bağlı pulbiber de eklenerek bir güzel karıştırılır tencerenin kapağı kapalı kenara alınır
Gelelim hamsileree…
Hamsiler güzelce temizlenip kılçıkları alınır biraz tuz ile karıştırılır fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır Hamsilerin arka kısmı mısır ununa bulanır bir kısmı tepsiye resimdeki gibi sık *dizilir üzerine pişirdiğimiz bulgur dökülür tepsinin kenardaki hamsiler bulgurun üzerine kapatılır ve kalan hamsiler tamamen bulguru kapatacak şekilde dizilir fırın da pişireceğimiz hamsili pilavımızın üzerine yarım çay bardağı kadar su serpilir (Bu çok kuru olmaması için) önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırına hamsili pilavımızı koyuyoruz ve alt üst açık üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 3035 dk pişiriyoruz pişen hamsili pilavımızı dilerseniz servis ederken üzerine limon da sıkabilirsiniz ben öyle çok seviyorum…
Sevgilerimle… AFİYET OLSUN