iltasyazilim
FD Üye
Nefis Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta (sarıları üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1,5 çay bardağı sıvı yağı
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket instant may
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*Eritilmiş tereyağı
Nefis Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kaba ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup karıştıralım, bu şekilde 810 dakika bekletelim
*Kabaran mayanın içine yumurtaların beyazını, ılık suyu, sıvı yağı ve tuzu koyup karıştıralım
*Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
*Hamurun üzerini streç ile kapatıp 20 dakika mayalandıralım
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayalım
*Hazırladığımız bezeleri merdane ile pasta tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açalım
*Üzerine tereyağı sürüp D harfi şeklinde katlayalım
*Tekrar tereyağı sürüp yine verdiğimiz D harfi şeklini de 2 ye katlayıp cepli poğaca şeklini oluşturalım ve elimizle üzerine bastıralım Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim
*Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakalım
*Soğuyan poğaçaların ceplerine arzuya göre domates, peynir, marul, salam veya salatalık gibi malzemeler koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun?
Diğer tariflerim için Instagram sayfama buyrun?
Takip için
???????
@mutfakgunlugumm?
Hamide Baykara
*2 adet yumurta (sarıları üzerine)
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1,5 çay bardağı sıvı yağı
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket instant may
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arası İçin;
*Eritilmiş tereyağı
Nefis Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kaba ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup karıştıralım, bu şekilde 810 dakika bekletelim
*Kabaran mayanın içine yumurtaların beyazını, ılık suyu, sıvı yağı ve tuzu koyup karıştıralım
*Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım
*Hamurun üzerini streç ile kapatıp 20 dakika mayalandıralım
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayalım
*Hazırladığımız bezeleri merdane ile pasta tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açalım
*Üzerine tereyağı sürüp D harfi şeklinde katlayalım
*Tekrar tereyağı sürüp yine verdiğimiz D harfi şeklini de 2 ye katlayıp cepli poğaca şeklini oluşturalım ve elimizle üzerine bastıralım Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim
*Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakalım
*Soğuyan poğaçaların ceplerine arzuya göre domates, peynir, marul, salam veya salatalık gibi malzemeler koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun?
Diğer tariflerim için Instagram sayfama buyrun?
Takip için
???????
@mutfakgunlugumm?
Hamide Baykara