iltasyazilim
FD Üye
Nefis Cevizli Dilber Dudağı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yarım paket kabartma tozu
*Cimdik tuz
*2,5 su bardağı un
*Nişasta
*Ceviz
Üzeri için;
*50 gr eritilmiş tereyağı
Şerbet için;
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Nefis Cevizli Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetini hazırlayın Su ve şekeri tencereye alıp kaynayınca orta ateşte 1820 dk kadar pişirin
*Ateşten almadan bir iki dakika öncesinde limon suyunu ilave edip ılımaya bırakın
*Yumuşak bir hamur yoğurun ve 12 bezeye ayırıp 1 saat dinlendirin
*Dinlenmiş hamuru çapı yaklaşık 15 cm olacak şeklinde acın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin
*Tamamını açınca üst üste dizilmiş nişastalı hamurları beraber açın 0,5 cm kalınlığında açılınca bardak ile yuvarlak şekiller kesin
*Her birinin kenar tarafına kabaca doğranmış ceviz serpip üzerini diğer tarafı ile kapatın
*Tepsiye tamamını dizin (yaklaşık 25 adet çıkıyor) ve eritilmiş tereyağını fırça ile sürün
*190 derece sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından alınca bir iki dakika sonra ılımış şerbeti gezdirin ve çekmeye bırakın
Afiyet olsun
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yarım paket kabartma tozu
*Cimdik tuz
*2,5 su bardağı un
*Nişasta
*Ceviz
Üzeri için;
*50 gr eritilmiş tereyağı
Şerbet için;
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Nefis Cevizli Dilber Dudağı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetini hazırlayın Su ve şekeri tencereye alıp kaynayınca orta ateşte 1820 dk kadar pişirin
*Ateşten almadan bir iki dakika öncesinde limon suyunu ilave edip ılımaya bırakın
*Yumuşak bir hamur yoğurun ve 12 bezeye ayırıp 1 saat dinlendirin
*Dinlenmiş hamuru çapı yaklaşık 15 cm olacak şeklinde acın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin
*Tamamını açınca üst üste dizilmiş nişastalı hamurları beraber açın 0,5 cm kalınlığında açılınca bardak ile yuvarlak şekiller kesin
*Her birinin kenar tarafına kabaca doğranmış ceviz serpip üzerini diğer tarafı ile kapatın
*Tepsiye tamamını dizin (yaklaşık 25 adet çıkıyor) ve eritilmiş tereyağını fırça ile sürün
*190 derece sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından alınca bir iki dakika sonra ılımış şerbeti gezdirin ve çekmeye bırakın
Afiyet olsun