iltasyazilim
FD Üye
Nefis Çilekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Alt Tabanı için;
*1 5 Paket Kedi Dili Bisküvi
*1 5 Su Bardağı Süt
Muhallebisi için;
*125 gr (Yarım paket) Margarin
*1 Su Bardağı Un
*1 Su Bardağı Toz Şeker
*1 Litre Süt
*1 Paket Vanilya
*1 Adet Sakız (Ben falım sakız kullandım isteğe bağlı ekleyebilirsiniz)
Çilekli Sos İçin;
*500 gr çilek
*3 Yemek Kaşığı *Toz Şeker
*1 5 Yemek Kaşığı Nişasta
*1 Su Bardağı Su
Nefis Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle kedi dili bisküvileri süt ile ıslatıp dikdörtgen borcama yerleştiriyoruz
Daha sonra muhallebimizi hazırlamaya koyuluyoruz Margarini eritip unu ekleyip 34 dakika kavuruyoruz Sütü eklerken bir yandan topak oluşmaması için hızlıca çırpıyoruz Muhallebimiz pişerken sürekli karıştırıyoruz Kaynamaya yakin şekerini ilave edip tekrar karıştırıyoruz Kaynamaya başladığında sakızı *ve vanilyayı ilave edip 1 dk kadar daha karıştırıp ocaktan alıyoruz Blenderımızın bıçaklı ucuyla pürüzsüz olana kadar yaklaşık 2 3 dakika kadar çırpıyoruz ve kedi dili bisküvilerimizin üzerine muhallebimizi yayıyoruz
Muhallebimiz dinlenirken biz de çilek sosumuza geçiyoruz temizlenip bir kaç parçaya bölünmüş olan çileklerimizi blenderda iyice eziyoruz Tencereye alıp şekerini ilave edip karıştırarak pişiriyoruz Nişastayı suyla açtıktan sonra çilek sosumuzun üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz Kaynamaya başladığında altını kapatıp sosumuzu muhallebimizin üzerine güzelce yayiıyoruz
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyetle
*1 5 Paket Kedi Dili Bisküvi
*1 5 Su Bardağı Süt
Muhallebisi için;
*125 gr (Yarım paket) Margarin
*1 Su Bardağı Un
*1 Su Bardağı Toz Şeker
*1 Litre Süt
*1 Paket Vanilya
*1 Adet Sakız (Ben falım sakız kullandım isteğe bağlı ekleyebilirsiniz)
Çilekli Sos İçin;
*500 gr çilek
*3 Yemek Kaşığı *Toz Şeker
*1 5 Yemek Kaşığı Nişasta
*1 Su Bardağı Su
Nefis Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle kedi dili bisküvileri süt ile ıslatıp dikdörtgen borcama yerleştiriyoruz
Daha sonra muhallebimizi hazırlamaya koyuluyoruz Margarini eritip unu ekleyip 34 dakika kavuruyoruz Sütü eklerken bir yandan topak oluşmaması için hızlıca çırpıyoruz Muhallebimiz pişerken sürekli karıştırıyoruz Kaynamaya yakin şekerini ilave edip tekrar karıştırıyoruz Kaynamaya başladığında sakızı *ve vanilyayı ilave edip 1 dk kadar daha karıştırıp ocaktan alıyoruz Blenderımızın bıçaklı ucuyla pürüzsüz olana kadar yaklaşık 2 3 dakika kadar çırpıyoruz ve kedi dili bisküvilerimizin üzerine muhallebimizi yayıyoruz
Muhallebimiz dinlenirken biz de çilek sosumuza geçiyoruz temizlenip bir kaç parçaya bölünmüş olan çileklerimizi blenderda iyice eziyoruz Tencereye alıp şekerini ilave edip karıştırarak pişiriyoruz Nişastayı suyla açtıktan sonra çilek sosumuzun üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz Kaynamaya başladığında altını kapatıp sosumuzu muhallebimizin üzerine güzelce yayiıyoruz
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz
Afiyetle