Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Dere Otlu Tuzlu Kurabiye

Nefis Dere Otlu Tuzlu Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefis Dere Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram margarin ve ya tereyağı
*1 yumurta (Sarısı içine akı üstüne )
*1 çay kaşığı mahlep
*12 kaşığı salça
*12 çay bardağı zeytin yağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Çörek otu
*Dere otu
*Susam

Nefis Dere Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yumuşamış margarini veya tereyağını bir kaba koyup içine mahlep, salça ve zeytin yağını atıyoruz Malzemeler karışana kadar karıştırıyoruz Daha sonra kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak Hamur hazır olunca istediğiniz kadar dere otunu küçük küçük kesip hamura ekleyip tekrar güzelce yoğurun Daha sonra hamuru çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açıp hamura kalıpla veya elinizle şekil verebilirsiniz(ben kalp şeklinde kalıp kullandım) Şekillendirilen kurabiyelerimizin üstlerini önce yumurta akına batırıp daha sonra ister susama ister çörek otuna batırın Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene kadar (benim fırınımda 30 35 dk kadar sürdü) pişirin Kurabiyeler dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!

858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt