iltasyazilim
FD Üye
Nefis El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
İçi;
*Peynir
Aralarına sürmek için;
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Nefis El Açması Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri yoğurma kabına konularak sert olmayan ve iyi yoğrulmuş bir hamur yapılır Hamurun üzeri kapatılarak 15 dk dinlenmeye bırakılır Hamurumuz dinlenirken istediğiniz herhangi bir iç hazırlanır Ben peynirli tercih ettim Öte yandan tereyağı eritilip sıvı yağ da eklenerek bir kenarda bekletilir Dinlenen hamurumuz ikiye bölünür ve her bir beze yediye bölünür Bezeler oklava veya merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak aralarına yağ sürülür İlk tur açtığımız hamuru borcam fırın kabına yerleştirerek peynirli harcı konulur Diğer hamura da aynı işlem uygulanarak peynirli harcın üzerine döşenir Böreği istediğiniz şekilde dilimleyerek kalan yağ üzerine sürülerek 10 dk daha dinlendirilir Dinlenen böreğimiz 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirilir Pişen böreğimiz fırından çıkartarak ılık bir şekilde servis edilir Eğer yumuşak bir börek istiyorsanız üzerine bir havlu kapatarak böreğin buharlaşması sağlanır Deneyeceklere afiyet olsun
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
İçi;
*Peynir
Aralarına sürmek için;
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Nefis El Açması Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri yoğurma kabına konularak sert olmayan ve iyi yoğrulmuş bir hamur yapılır Hamurun üzeri kapatılarak 15 dk dinlenmeye bırakılır Hamurumuz dinlenirken istediğiniz herhangi bir iç hazırlanır Ben peynirli tercih ettim Öte yandan tereyağı eritilip sıvı yağ da eklenerek bir kenarda bekletilir Dinlenen hamurumuz ikiye bölünür ve her bir beze yediye bölünür Bezeler oklava veya merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak aralarına yağ sürülür İlk tur açtığımız hamuru borcam fırın kabına yerleştirerek peynirli harcı konulur Diğer hamura da aynı işlem uygulanarak peynirli harcın üzerine döşenir Böreği istediğiniz şekilde dilimleyerek kalan yağ üzerine sürülerek 10 dk daha dinlendirilir Dinlenen böreğimiz 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirilir Pişen böreğimiz fırından çıkartarak ılık bir şekilde servis edilir Eğer yumuşak bir börek istiyorsanız üzerine bir havlu kapatarak böreğin buharlaşması sağlanır Deneyeceklere afiyet olsun