iltasyazilim
FD Üye
Nefis Elmalı Pay Tarifi İçin Malzemeler
*23 orta boy elma(sarı olanlar tercihim)
*1, 5 tatlı kaşığı tarçın
*Dilediğiniz kadar ceviz
*1 çay bardağı*şeker
*1 kaşık tereyağı
*3 adet milföy hamuru
*Sıvı yağ
Nefis Elmalı Pay Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar! Bugün Arda Türkmen elmalardan milföylerden gidince canim çekti Bende kendi yorumumla yapıp sizinle paylaşmak istedim Umarım beğenirsiniz çünkü gerçekten harika Şimdiden afiyet olsun
Elmalarımızı çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesiyoruz Tavada tereyağımızı eritip önce şekeri yediriyoruz Elmalarımızı da ekleyip karıştırıyoruz Elmalarımız çok dağılmayacak şekilde pişince cevizimizi döverek ekliyoruz (cevizi ben çok küçültmedim) Altını kapatıp tarçını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Milföylerimiz şekil verebileceğimiz kadar çözülünce 34 parça olacak şekilde dilimliyoruz Resimdeki gibi birinci milföye içini yerleştirip üzerine ikinci milföyü kapatıyoruz Kenarlarını güzelce yapıştırmalıyız ki kızartırken iç harcı dışarı çıkmasın Ben şekil vermek amacıyla kenarlarını altına katlayıp bıçağın ters tarafıyla desen yaptım Bol ve kızgın yağda nar gibi kızartıyoruz Çok kabarmayacaktır Çıtır çıtır çok leziz bir tatlı olacak Sıcakken yemenizi öneririm Bu arada ben içimi artırıp servis ederken kullanıyorum Size de tavsiye ederim Dondurmayla da deneyebilirsiniz Afiyet olsun
*23 orta boy elma(sarı olanlar tercihim)
*1, 5 tatlı kaşığı tarçın
*Dilediğiniz kadar ceviz
*1 çay bardağı*şeker
*1 kaşık tereyağı
*3 adet milföy hamuru
*Sıvı yağ
Nefis Elmalı Pay Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar! Bugün Arda Türkmen elmalardan milföylerden gidince canim çekti Bende kendi yorumumla yapıp sizinle paylaşmak istedim Umarım beğenirsiniz çünkü gerçekten harika Şimdiden afiyet olsun
Elmalarımızı çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesiyoruz Tavada tereyağımızı eritip önce şekeri yediriyoruz Elmalarımızı da ekleyip karıştırıyoruz Elmalarımız çok dağılmayacak şekilde pişince cevizimizi döverek ekliyoruz (cevizi ben çok küçültmedim) Altını kapatıp tarçını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Milföylerimiz şekil verebileceğimiz kadar çözülünce 34 parça olacak şekilde dilimliyoruz Resimdeki gibi birinci milföye içini yerleştirip üzerine ikinci milföyü kapatıyoruz Kenarlarını güzelce yapıştırmalıyız ki kızartırken iç harcı dışarı çıkmasın Ben şekil vermek amacıyla kenarlarını altına katlayıp bıçağın ters tarafıyla desen yaptım Bol ve kızgın yağda nar gibi kızartıyoruz Çok kabarmayacaktır Çıtır çıtır çok leziz bir tatlı olacak Sıcakken yemenizi öneririm Bu arada ben içimi artırıp servis ederken kullanıyorum Size de tavsiye ederim Dondurmayla da deneyebilirsiniz Afiyet olsun