Çay saatlerinin yanına yakışacak en hafif lezzetlerden biri olan nefis elmalı turtanın en lezzetli halini meskeninizde yapabilmeniz için hem püf noktalarını hem de en kolay tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Evlatların da severek yiyeceği elmalı turta yılladır Türk mutfağında pişirilen ve yedikçe yediren bir lezzettir. Pratik bir halde elmalı turta yapmak istiyorsanız metnimizi inceleyebilirsiniz.
Damakta lâtif bir tat bırakan elmalı turta, çürüyen elmalı değerlendirebileceğiniz en hoş tanımdır. Tavada hususî tarçınlı sos ile harmanlanan elmalar, dünyada en tanınan tanımlardan biri. Gelgelelim ağızda dağılan kıtır kıtır tabanı ve nefis meyveli harcıyla herkesin çok sevdiği elmalı turtayı yaparken dikkat edilmesi gereken birtakım püf noktaları bulunuyor. Imalatı birinci başta kolay üzere görünen elmalı turta kesinlikle püf noktalara dikkat edilerek pişirilmelidir. Sizde misafirlerini en düzgün bir biçimde ağırlamak istiyorsanız buyurun elma turta tarifine!
ELMALI TURTA TANIMI:
GEREÇLER
Hamur için;
2 tane yumurta
250 gram margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
İçi için;
4 tane al elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
(İsteğe nazaran çekilmiş ceviz)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisinde yoğuracağınız hamur için eritilen margarin, yumurta, süt, şeker vanilya ve kabartma tozunu döküp karıştırın.
Akabinde alabildiği kadar un ek edip kulak göğsü kıvamına gelince iç harca başlayın. Elmaları rendeleyip tencereye dökün ve şekeri ekleyin.
Elmalar suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tarçın ekleyin. Turtaları koyacağınız kabı hafif likit yağ ile yağlayın.
Hamurun birazını üst kattaki şeritler için kenara ayırın. Hamuru kaba koyduktan sonra elma harcını da hamurun üstünde yayın.
Şeritleri estetik açıdan güzel duracak formda yerleştirin ve yumurta sarısını sürün. 180 noktalık fırında pişirdikten sonra üstüne pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...