iltasyazilim
FD Üye
Nefis Erzurum Ketesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 paket tereyağı
*1 litre süt
*1 su bardağı sıvı yağı
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 paket un
İç harcı için:
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 kaşık tereyağı
*aldığı kadar un
Üzeri için:
*1 yumurta
*3 kaşık yoğurt
Nefis Erzurum Ketesi Tarifi Yapılışı Tereyağını bir tencerede eritin Altını kapatıp sütü ekleyin Diğer yağları da ekleyin Eğer ılık değilse biraz ısıtın Büyük bir karıştırma kabına unu dökün ve ortasını havuz şeklinde açın Mayayı 1 su bardağı ılık su ve 2 küp şekerle eritin (köpürtün)
Tuzu, kabartma tozunu ekleyin ve ardından sütü ve erimiş mayayı ekleyin Tahta kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra elinizle yoğurun
Eğer aynı ölçülerde yaptıysanız hamur yumuşacık, tam kıvamında oluyor Hamurun ağzını poşetle kapatıp sıcak bir yerde (üstünü birkaç şeyle örterek) 2 saat mayalandırın
Hamur mayalanırken içini yapın Yağları büyük bir tencerede biraz kızdırın Ardından yavaş yavaş un ekleyip koyu bir kıvam elde edin Biraz da tuz ekleyin böyle daha lezzetli oluyor Sonra soğumaya bırakın
Mayalanan hamuru yağladığınız sofranın üstünde, mandalina büyüklüğünde parçalar alarak parmaklarınızla avucunuza doğru bastırarak ortasını çukur gibi açın Çok ince olmayacak şekilde iç harçtan biraz alıp yayın Kenarlardan toplayarak kapatın ve ters çevirip iyice basın (ama çok ince olmayacak)
Keteleri tepsiye dizin üzerlerine çatalın arka tarafıyla bastırıp iz yapın Sonra yumurta ve yoğurdu sürün ve çatalın ucunu batırarak birkaç delik yapın (hava alması için) Ardından fırında 230° de pişirin Altı ve üstü kızardıktan sonra keteleri çıkarıp bir sofra bezine veya havlunun üzerine koyup üzerlerini örtün (kurumaması için) Biraz soğuduktan sonra servis edin Afiyet Olsun
*Erzuruma ait olan kete tarifi, gerçekten çok lezzetlidir denemekten çekinmeyin
*1 paket tereyağı
*1 litre süt
*1 su bardağı sıvı yağı
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 paket un
İç harcı için:
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 kaşık tereyağı
*aldığı kadar un
Üzeri için:
*1 yumurta
*3 kaşık yoğurt
Nefis Erzurum Ketesi Tarifi Yapılışı Tereyağını bir tencerede eritin Altını kapatıp sütü ekleyin Diğer yağları da ekleyin Eğer ılık değilse biraz ısıtın Büyük bir karıştırma kabına unu dökün ve ortasını havuz şeklinde açın Mayayı 1 su bardağı ılık su ve 2 küp şekerle eritin (köpürtün)
Tuzu, kabartma tozunu ekleyin ve ardından sütü ve erimiş mayayı ekleyin Tahta kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra elinizle yoğurun
Eğer aynı ölçülerde yaptıysanız hamur yumuşacık, tam kıvamında oluyor Hamurun ağzını poşetle kapatıp sıcak bir yerde (üstünü birkaç şeyle örterek) 2 saat mayalandırın
Hamur mayalanırken içini yapın Yağları büyük bir tencerede biraz kızdırın Ardından yavaş yavaş un ekleyip koyu bir kıvam elde edin Biraz da tuz ekleyin böyle daha lezzetli oluyor Sonra soğumaya bırakın
Mayalanan hamuru yağladığınız sofranın üstünde, mandalina büyüklüğünde parçalar alarak parmaklarınızla avucunuza doğru bastırarak ortasını çukur gibi açın Çok ince olmayacak şekilde iç harçtan biraz alıp yayın Kenarlardan toplayarak kapatın ve ters çevirip iyice basın (ama çok ince olmayacak)
Keteleri tepsiye dizin üzerlerine çatalın arka tarafıyla bastırıp iz yapın Sonra yumurta ve yoğurdu sürün ve çatalın ucunu batırarak birkaç delik yapın (hava alması için) Ardından fırında 230° de pişirin Altı ve üstü kızardıktan sonra keteleri çıkarıp bir sofra bezine veya havlunun üzerine koyup üzerlerini örtün (kurumaması için) Biraz soğuduktan sonra servis edin Afiyet Olsun
*Erzuruma ait olan kete tarifi, gerçekten çok lezzetlidir denemekten çekinmeyin