iltasyazilim
FD Üye
Nefis Eşkili Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı ince bulgur (simit)
*1 çay kaşığı kimyon
*yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı sıcak su veya bir çay bardağı
*2 5 yemek kaşığı un
sosu için;
*1 kase haşlanmış et
*1 5 su bardağı et suyu
*2 su bardağı normal su
*yarım kase haşlanmış nohut
*2 diş sarımsak
*1 minik soğan
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı tuz
*yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı nane
*yarım çay bardağı zeytinyağı
Nefis Eşkili Köfte Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok basit aslında evinizde haşlanmış et ve nohut varsa*biz hamurumuzu yapalım, bulguru kimyonu ve bütün malzemeleri koyup hamurumuzu iyice yoğuralım, çok yumsak sakız gibi dediğimiz kıvama gelinceye kadar Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince onu küçük küçük yuvarlayalım avcumuzun içinde hamurumuz bittikten sonra onu bir kenara alıp bekletelim
Şimdi sosumuzu yapalım tenceremizin dibine çok az yaz koyup küçük soğanımızı küçük küçük doğrayıp kavuralım Ardından aynı şekilde sarımsakları ve sonra salçalarımızı koyup et suyunu da ekleyip iyice karıştıralım sonra içine nohut ve eti de ekleyelim Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip iyice harmanlayalım Şimdi normal suyumuzu da koyup kaynamasını bekleyelim Kaynadıktan sonra içine minik köftelerimizi de koyalım Suyumuz koyulaşınca ayrı bir yerde yağda zeytinyağını kızdırıp üstüne dökelim biraz da öyle kaynasın ve sonra altını kapatın
(kısık ateşte kaynatmayalım yoksa hamurlaşacaktır) AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı ince bulgur (simit)
*1 çay kaşığı kimyon
*yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı sıcak su veya bir çay bardağı
*2 5 yemek kaşığı un
sosu için;
*1 kase haşlanmış et
*1 5 su bardağı et suyu
*2 su bardağı normal su
*yarım kase haşlanmış nohut
*2 diş sarımsak
*1 minik soğan
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı tuz
*yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı nane
*yarım çay bardağı zeytinyağı
Nefis Eşkili Köfte Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok basit aslında evinizde haşlanmış et ve nohut varsa*biz hamurumuzu yapalım, bulguru kimyonu ve bütün malzemeleri koyup hamurumuzu iyice yoğuralım, çok yumsak sakız gibi dediğimiz kıvama gelinceye kadar Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince onu küçük küçük yuvarlayalım avcumuzun içinde hamurumuz bittikten sonra onu bir kenara alıp bekletelim
Şimdi sosumuzu yapalım tenceremizin dibine çok az yaz koyup küçük soğanımızı küçük küçük doğrayıp kavuralım Ardından aynı şekilde sarımsakları ve sonra salçalarımızı koyup et suyunu da ekleyip iyice karıştıralım sonra içine nohut ve eti de ekleyelim Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip iyice harmanlayalım Şimdi normal suyumuzu da koyup kaynamasını bekleyelim Kaynadıktan sonra içine minik köftelerimizi de koyalım Suyumuz koyulaşınca ayrı bir yerde yağda zeytinyağını kızdırıp üstüne dökelim biraz da öyle kaynasın ve sonra altını kapatın
(kısık ateşte kaynatmayalım yoksa hamurlaşacaktır) AFİYET OLSUN