iltasyazilim
FD Üye
Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı kuru fasulye
*500 gr kırmızı et
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 litre sıcak su
Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Öncelikle fasulyelerimizi akşamdan suya koyup bekletiyoruz Ardından o fasulyelerin suyunu süzgeçle süzüyoruz Tencereye koyup 1 5 litre kaynamış su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya dek pişiriyoruz Eğer suyu az gelirse tekrar kaynar su ekleyin Fasulyenin türüne göre değişiyor bazen hemen yumuşar bazende baya su eklemek zorunda kalıyoruz Yumuşadıktan sonra suyunu tekrar süzüyoruz Sonra bir tencerede etimizide tuzlamadan bir miktar suyla haşlıyoruz Önceden tuz eklenirse et sertleşir Et yumuşadıktan sonra bir kaseye suyuyla beraber koyup kenarda onuda bekletiyoruz Ardından tencereye sıvı yağ koyuyoruz Sıvı yağ ısındıktan sonra salçalarımızıda koyup biraz kavuruyoruz Fasulyeyi, eti ve 1 tatlı kaşığı tuzda serpip karıştırıyoruz 1 litre kaynamış suyu üzerine ilave ediyoruz 20 dk daha kaynatıp kapatıyoruz Fazla su eklemeyin suyu az olursa fasulyenin tadını daha çok alırsınız Benim ölçü biraz fazla gelebilir çünkü misafirlerime yaptım Malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz Umarım bu muhteşem lezzeti dener ve beğenirsiniz Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum Sevgilerimle AFİYET olsun
*2 5 su bardağı kuru fasulye
*500 gr kırmızı et
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 litre sıcak su
Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Öncelikle fasulyelerimizi akşamdan suya koyup bekletiyoruz Ardından o fasulyelerin suyunu süzgeçle süzüyoruz Tencereye koyup 1 5 litre kaynamış su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya dek pişiriyoruz Eğer suyu az gelirse tekrar kaynar su ekleyin Fasulyenin türüne göre değişiyor bazen hemen yumuşar bazende baya su eklemek zorunda kalıyoruz Yumuşadıktan sonra suyunu tekrar süzüyoruz Sonra bir tencerede etimizide tuzlamadan bir miktar suyla haşlıyoruz Önceden tuz eklenirse et sertleşir Et yumuşadıktan sonra bir kaseye suyuyla beraber koyup kenarda onuda bekletiyoruz Ardından tencereye sıvı yağ koyuyoruz Sıvı yağ ısındıktan sonra salçalarımızıda koyup biraz kavuruyoruz Fasulyeyi, eti ve 1 tatlı kaşığı tuzda serpip karıştırıyoruz 1 litre kaynamış suyu üzerine ilave ediyoruz 20 dk daha kaynatıp kapatıyoruz Fazla su eklemeyin suyu az olursa fasulyenin tadını daha çok alırsınız Benim ölçü biraz fazla gelebilir çünkü misafirlerime yaptım Malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz Umarım bu muhteşem lezzeti dener ve beğenirsiniz Herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum Sevgilerimle AFİYET olsun