iltasyazilim
FD Üye
Nefis Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı nohut
*200 gram kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*1 adet çarliston biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*1 küp şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Sıcak su
Nefis Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Öncelikle bir gün önceden ıslattığımız nohutumuzu yıkarak süzgece alıyoruz Ardından düdüklü tenceremizi ocağa alarak altını açıyoruz ısınması için Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tencereye ilave ederek mühürlemeye başlıyoruz Suyunu çektikten sonra ince yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz Ardından biberi ve salçaları ekleyerek salçanın kokusu çıkıncaya kadar yani bir kaç dakika kadar karıştırıyoruz Sonrasında nohutumuzu ve sıvı yağımızı ilave ediyoruz Ardından tuz, karabiber, küp şekeri ve son olarak da üstünü iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu da ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz Yaklaşık 35 40 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyet olsun
*1 5 su bardağı nohut
*200 gram kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*1 adet çarliston biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*1 küp şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Sıcak su
Nefis Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Öncelikle bir gün önceden ıslattığımız nohutumuzu yıkarak süzgece alıyoruz Ardından düdüklü tenceremizi ocağa alarak altını açıyoruz ısınması için Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tencereye ilave ederek mühürlemeye başlıyoruz Suyunu çektikten sonra ince yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz Ardından biberi ve salçaları ekleyerek salçanın kokusu çıkıncaya kadar yani bir kaç dakika kadar karıştırıyoruz Sonrasında nohutumuzu ve sıvı yağımızı ilave ediyoruz Ardından tuz, karabiber, küp şekeri ve son olarak da üstünü iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu da ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz Yaklaşık 35 40 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.