Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Fırında Patlıcan

Nefis Fırında Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefis Fırında Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo patlıcan
*2 adet patates
*3 orta domates
*2 adet kırmızı biber
*56 adet yeşil sivri biber
*3 adet kırmızı soğan
*67 diş sarımsak (isteğe bağlı)
*Baharatlar (zencefil, karabiber, fesleğen, kekik, sumak) tuz ,zeytinyağ

Nefis Fırında Patlıcan Tarifi Yapılışı Patlıcanları kabukları şerit şeklinde soyulur (3 şerit büyükse 4),*dörde kesip kare kare doğranır, tuzlu suya atılır onlar beklerken tüm malzemeler doğranır sarımsaklar da soyulup ikiye üçe dilinir
Patlıcanların suyu süzülür tekrar sudan geçirdikten sonra hafifçe avucumuzla sıkıp borcama döşeyelim ,bir tarafta hazırladığımız baharat karışımından serpelim sonra sırasıyla patatesler baharat, biberler kalan baharat sarımsaklar, kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğradığımız ,domatesler en üste soğanlar yerleştirip üzerine zeytin yağı gezdirilir Ben hiç su koymadan yaptım arzu eden minik bir miktar kaynar su ekleyebilir 180 derce fırında 45 dk pişirdim fırına göre değişebilir Çok hafif lezzetli ve sağlıklı yemek özellikle et yemeklerinin yanında tavsiye ederim Kolay gelsin bereketiniz bol olsun

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt