Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Fıstıkpare

Nefis Fıstıkpare

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nefis Fıstıkpare Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr tereyeğı
*Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı toz fıstık ( küçük çay bardağı kullandım )
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 dolu yemek kaşığı hindistancevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2, 5 su bardağı un ( un ölçüsü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)

Şerbeti İçin;


*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu

Nefis Fıstıkpare Tarifi Yapılışı
Bugün sizlerle bir süredir denemek istediğim ve sonunda yapabildiğim yumuşacık ağızda dağılan çok lezzetli ve gayet pratik bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum Biz çok beğendik inşallah deneyenlerde beğenir
Gelelim tarife, öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye koyarak ocağa alıyoruz Şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz Şerbet kaynamaya başlayınca üzerine birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynatarak ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz Hamuru için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak elimizle krema haline gelene kadar karıştırıyoruz ve unu ekleyerek yoğuruyoruz Ben tarifte kullandığım un ölçüsünü belirttim ama un miktarı değişebilir kontrollü şekilde eklemek gerekiyor Hamur yumuşak kurabiye hamuru kıvamında hafif dağılan bir hamur oluyor ama gayet kolay şekil verilebiliyor Hamurumuz toparlanıp hazır olunca elimizle şekillendirerek hafifçe yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz, isterseniz tepside yağlı kağıt kullanabilirsiniz Tepsiye dizdiğimiz tatlımızı 170180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz Pişme süresi gayet kısa çabuk pişiyor bu yüzden kontrollü pişirmekte fayda var Pişen tatlıları fırından alarak şerbetini daha iyi çekmesi için küçük bir tepsiye diziyoruz ve üzerine ılınan şerbeti bir kepçe ile döküyoruz ve şerbetini çekmesi için bir kenara alıyoruz Ben her zaman tatlıların şerbetini daha iyi çekmesi için fırın ılındıktan sonra fırına bırakıyorum ama fırının çok sıcak olmaması gerekiyor yada tepsinin üzerini kapatıyorum Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,307Kullanıcılar
sinboykaSon üye
Üst Alt