Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis gül tatlısı nasıl yapılır?

Nefis gül tatlısı nasıl yapılır?
0
119

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Görünümüyle sunumu çok şık olan gül tatlısı adeta misafirlerinize ikram edilmek için yapılabilecek süper bir tatlı. Ihtimamla hazırlanmış olan kıvamı ve şerbetiyle ağızları tatlandıracak gül tatlısını isterseniz bayramlarda isterseniz olağan devirlerde da kolay kolay pişirebilirsiniz. Nefis ve pratik gül tatlısının tanımı haberimizin detaylarında.

Güle benzeyen hali ile zahmetli gözükmesine karşın epey pratik olan gül tatlısı, şipşak halde hazırlayabileceğiniz bir tanım. Ortasına konulan bütün fındık ile adeta çok seveceğiniz gül tatlısını hususî günlerde kesinlikle pişirmelisiniz. Hem göze, hem damağa hitap eden, çay ve kahvenin yanında sunabileceğiniz gül tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

GÜL TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı likit yağ
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

e11Zj_1558513010_5697.jpg

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye su ve şekeri koyarak şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyerek soğuması için kenara alın.

Daha sonra bir kabın içerisine eritmiş olduğumuz tereyağı, likit yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpın. 

Akabinde üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ek ederek yumuşak kıvam ortama kadar yoğurun.

Merdane ile kalın olmayacak biçimde hamuru açın. Açılan hamuru çay bardağı ile form verin.

Kestiğiniz daireleri yarım ay biçiminde üst üste gelecek biçimde 3 adedini koyarak rulo yapın.

Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül olacak formda dizin.

Tepsinin dibine yağ sürüp tatlıları şıkça dizin. Orta kısımlarına fındık batırarak 160 aşama fırında kızarana kadar pişirin.

Tatlı sıcakken soğumuş şerbeti üzerine bolca gezdirin.

Yaklaşık 4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Bu tanımdan 24 adet tatlı çıkmaktadır.

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt