Evlatların kemik gelişimi ve bağışıklıklarının güçlenmesi için epey yararlı bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Tadı enfes ve damaklarda kalacak olan hamsi çorbası, son günlerin en çok merak edilen tanımları arasında. Pekala hamsi çorbası nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...
Hamsi balığı,Türk sofrasının vazgeçilmez balık çeşididir. Karadeniz mutfağının temsilcisi olan hamsinin pilavı, tatlısı, çorbası ve daha birçok yemeği yapılmaktadır. Karadeniz ve Marmara’nın en sık görülen ve severek tüketilen balığıdır. 1970 yılından itibaren Ekim ayının 2. haftasında balıkçıların "gırgır" ismi verilen çevirme ağlarıyla toplanılan hamsi balığı, Engraulidae familyasına aittir. Küçük gövdeleriyle, parlak renkleriyle ve süper lezzetiyle, bilhassa Karadeniz mutfağında sık sık pişirilen bu balık, ciddi mealde bir protein deposudur. Hazmı kolay olduğundan içeriğindeki fosfor ve Omega 3 acilen vücuda tesirleri gösterir. Tüm yararlarını görebilmek için balığı kesinlikle taze olarak tüketmelisiniz. Hamsi balığıyla süper lezzetler hazırlayabilirsiniz. Örneğin şifa dolu bir kase çorba. Hamsi balığından yapılan çorba tanımını öğrenmek için metnimize göz atın.
HAMSİ ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
200 gram hamsi
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 küçük dilim kereviz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber (İsteğe bağlı)
1/5 limon suyu
1, 5 litre su
1 kaşık tereyağı
1 kaşık likit yağ
1, 5 kaşık un
YAPILIŞI
Hamsinin kılçıklarını şıkça temizleyin. Daha sonra zerzevatları bol suyun içerisinde yıkayıp, küçük küçük doğrayın.
Derin bir tencereye suyu koyup, balık zerzevatları kaynatın. 25 dakika sonra çorbanın suyunu süzüp, tıpkı tencerede tereyağını eritin.
İçerisine unu ekleyerek kavurun. Koyu bir renk ortama kadar kavurduktan sonra kenarda bıraktığımız çorbanın suyunu ekleyerek şıkça karıştırın.
Kıvama geldikten sonra balıkları, küçük doğradınız zerzevatları, baharatları ve limon suyunu ek edip, 10 dakika daha kaynatın.
Şıkça piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...